eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
fotó:police.hu
Nyitókép: police.hu

Jelentős fordulat a lelőtt jeladós farkas ügyében - videó

Elfogtak két férfit - közölte a rendőrség. A vélelmezett elkövetőket természetkárosításon túl más bűncselekményekkel is gyanúsítják.

Ahogy arról az Infostarton is többször beszámoltunk, valaki vagy valakik lelőtték azt a Svájcból Magyarországig vándorló farkast, amely jeladóval rendelkezett.

A fokozottan védett állat vándorlását sokan követték, hiszen a rajta lévő nyomkövető eszköz folyamatosan jelezte, hogy a farkas éppen merre jár.

2023. április elején a nyomkövető elhallgatott. Később megtalálták a szerkezetet, a lelőtt állatot azonban nem.

A rendőrség most arról tájékoztatott, hogy az Aggteleki Nemzeti Park jelzése alapján rendőrség április 8-án nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen természetkárosítás bűntett elkövetése miatt.

Az események alapos rekonstruálása érdekében megtörtént a svájci hatóságokkal a kapcsolatfelvétel, ugyanúgy, ahogy a különböző társhatóságok büntetőeljárásba való bevonása is.

A nyomozók megállapították, hogy a gyanú szerint

a védett farkast április 1-jén Hidasnémeti külterületén pusztították el egy vadászó társaság tagjai, akik között hivatásos vadász is volt.

Az állat elejtését követően a tetemről a jeladót levágták, és azt a Hernád folyóba dobták, melyet a nyomozók búvárok segítségével megtaláltak.

A nyomozás arra is rámutatott, hogy a társaság tagjai tisztában voltak azzal is, hogy egy védett ragadozóról van szó.

fotó: police.hu
fotó: police.hu

Az elpusztult állat tetemének hollétéről egyelőre nincs információja a hatóságnak.

A két szabolcsi férfit a KR NNI 2023. augusztus 2-án hajnalban fogta el, és az egyikük elfogásához a Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségét kérte, mivel engedéllyel tartott lőfegyverrel rendelkezett.

A két férfit természetkárosítás, lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaéléssel és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsították meg a nyomozók, majd a kihallgatásokat követően bűnügyi őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×