eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Az állatbarátoknak tetszőt mondott a kormány farkasügyben

Egyértelmű természetkárosításról beszélt Gulyás Gergely a Kormányinfón akkor, amikor a lelőtt, jeladós farkasról kérdezték.

Természetkárosítás bűncselekményét követte el az, aki kilőtte a farkast, hiszen egy védett állatról van szó - mondta kérdésre válaszolva Gulyás Gergely. Kormányinfón azt kérdezték a minisztertől, hogy kilőtt farkas miatt lesz-e jogszabályi szigorítás.

A kancelláriaminiszter hozzátette, hogy az említett cselekmény 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, "tehát nem tűnik úgy, hogy ne lenne kellően szigorú a jogszabály".

Az Origo mindenesetre arról ír "megbízható rendőrségi forrásokra" hivatkozva, hogy

egyelőre a vadászt semmivel sem gyanúsítják.

Mindez azért meglepő mert a lap úgy fogalmaz: "gyakorlatilag minden bizonyíték" a vadász ellen szól.

Ami biztosnak látszik, hogy a vállalkozónál, aki amúgy nem Borsodban lakik, házkutatást tartottak. Ennek furcsa körülményeiről az Infostarton is beszámoltunk. A kommandósok egy nőhöz törtek be amikor a vadászhoz érkeztek. A tévedés azért fordulhatott elő az asszony szerint, mert a népesség-nyilvántartóban rossz cím szerepel, így azt hitték, hogy az ő házában lakik. Hivatalosan egyébként így van, de a vállalkozó hétvégi házhoz az övé mögötti földúton lehet felmenni, légvonalban néhány száz méterre állnak egymástól.

A Borsban az ügyről beszélt a nagy vadász hírében álló Koncz Gábor is. A Kossuth-díjas színész úgy fogalmazott: "azt gondolom,

nem mindegy, hogy mire lő az ember,

én ezeket a csodás vadakat túlságosan is tisztelem ahhoz, hogy elvegyem az életüket".

A színész arról is beszélt, hogy "meg van arról is győződve, hogy senki nem beszélne a farkasról, ha nem nálunk lövik le".

Ahogy arról beszámoltunk egy petíciót is indítottak már annak érdekében, hogy kapjon letöltendő börtönt a vadász. Ezt jelenleg 52 ezren írták már alá, sőt 110 ezren megosztották a Facebookon is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×