eur:
393.38
usd:
368.16
bux:
65885.93
2024. április 24. szerda György
Galambos Lajos, a Lagzi Lajcsi néven ismert zenész mutatja mennyit fogyott és nyilatkozik, miután távozott a székesfehérvári büntetés-végrehajtási intézetből 2016. január 24-én. A bíróság az ügyészi indítványt elutasítva nem hosszabbította meg a gyanúsított Galambos Lajos előzetes letartóztatását.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Három és fél évre nőtt Lagzi Lajcsi ítélete

2017 óta vádolták áramlopással Galambos Lajost. Az eljárás ellene azonban már 2015 óta tart. Megszületett a másodfokú ítélet, a közismert mulatós sztár három és fél évet kell, hogy börtönben töltsön.

A zenészre első fokon tavaly szeptemberben 2 év 10 hónap börtönbüntetést szabtak ki, emellett három évre eltiltották a közügyektől, továbbá pénzbüntetést kapott, illetve 11 milliós vagyonelkobzást is elrendelt a bíróság - számol be részletesen a mai ítéletről és az eljárás előzményeiről a Blikk.

Eredetileg október 13-ra várták az ítélethirdetést, ám az a tárgyalás elmaradt, így ezt ma pótolták. Galambos Lajos nem jelent meg a bíróságon. Ott volt viszont a trombitaművész korábbi felesége, Boglárka. Ő másodrendű vádlott az ügyben: bár elsőfokon felmentették, az ügyészség fellebbezett, letöltendő szabadságvesztést kérve rá.

Galambos Lajos ítéletét súlyosították:

3 év 6 hónap börtönbüntetést kapott.

A zenész volt feleségét, Boglárkát másodfokon felmentette a bíróság a vádak alól.

Ahogy arról az Infóstart is beszámolt, az ügyészség azzal vádolta Galambos Lajost, hogy egy mocsai lakóházban és egy tatai apartmanparkban éveken át méretlenül vételezte az áramot, a vizet és a gázt, valamint megvesztegette az ellenőröket. A 2017-ben született vádirat szerint összesen

legalább 30 millió forint értékben lopott áramot,

4,7 millió forint értékben földgázt, 16 millió forint értékben pedig vezetékes vizet.

A bíróság azzal indokolta a súlyosítást, hogy az elsőfokú bíróság csupán a vádlottak kihallgatásáig jutott, ezért nem tartották megalapozottnak a döntést. A zenész négy hónapot már rács mögött töltött, ami azt jelenti, hogy ennyivel rövidülhet a büntetése, de így is marad még 3 év 2 hónap.

Frissítés!

Közben ügyvédje reagált az ítéletre. Tübb lapnak is azt küldte üzenetben Ljacsiról: "Nyugodtan és bizakodva várta az eredményt. Úgy gondoltuk, hogy a másodfokú tárgyaláson fel fogják menteni Galambos urat a vádak alól, de sajnos nem így történt".

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×