eur:
393.13
usd:
367.31
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Prison interior. Jail cells and shadows, dark background. 3d illustration
Nyitókép: Rawf8/Getty Images

A skálás gyilkos már nem is akar kijönni a börtönből

A tényleges életfogytiglani börtönbüntetése 2014-ben letelt, mégsem került szabadlábra Bene László.

Noha a tényleges életfogytiglani börtönbüntetése 2014-ben letelt, mégsem került szabadlábra Bene László, aki egykori társával, Donászi Aladárral több rablást is elkövetett az 1990-es években, emellett négy ember haláláért is felelősek voltak. Végül 1995-ben életfogytiglanra ítélték a párost, Donászi azonban 2001-ben öngyilkos lett cellájában. Bene 28 éve tölti a büntetését Szegeden.

Bene László szabadlábra helyezési kérelmét korábban azért utasították el többször is, mert tettét sohasem bánta meg, mostanra pedig úgy tűnik: bele is törődött sorsába. Egy interjúban nemrég elmondta: őt csak „a halál viszi ki a börtönből”, és eddig sem reménykedett abban, hogy kiengedik.

"De már nem bánom, hogy itt halok meg. Nekem a szabadság érzése a legfontosabb. Itt, a börtönben szabad vagyok, rendben vagyok, olvasok, írok. De ha valami csoda folytán kiengednének, én már nem akarnék beilleszkedni a társadalomba" – mondta Bene László a Borsnak.

A bűnöző arról is beszélt, hogy sosem volt felhőtlen a viszonya Donászival, ami az elfogásuk előtt már igencsak elmérgesedett. "Olyan viszonyban voltunk Donászival, hogy azt vártuk, melyikünk végez előbb a másikkal. Azért nem tudtam megölni, mert a családom imádta őt. Ha Aladár eljött hozzánk és krumplis tésztát szeretett volna enni, akkor édesanyám azonnal nekilátott és főzött neki" – emlékezett vissza.

Bene László augusztusban töltötte be 70. életévét. Mint elárulta, képeslapot kapott, Skype-on is beszélt a rokonaival, a nevelt gyermekei sütöttek süteményt is. Emellett nemrég szociális szakdolgozó végzettséget szerzett a börtönben.

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×