eur:
394.22
usd:
369.07
bux:
65632.01
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Police.hu

Tudják, kinek a feldarabolt holttestét találták meg Jászalsószentgyörgyön

A rendőrök nem árulnak el részleteket, de kérdéseik alapján a helybeliek sejtik, ki lehet az áldozat.

Mint arról az Infostart is beszámolt, egy férfi feldarabolt holttestét találták meg gyerekek néhány hete a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászalsószentgyörgyön. Egy elhagyatott vízelvezető árokban találták meg az emberi maradványokat rejtő zsákot a bicikliző gyerekek egy híd alatt.

A rendőrség megerősítette a Blikk értesülését, a nyomozóknak mostanra sikerült kideríteniük a horrorisztikus módon meggyilkolt és megcsonkított áldozat kilétét.

"A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság azonosította a 2019. március 2-án Jászalsószentgyörgy külterületén talált holttestet. A nyomozás jelenlegi szakaszában bővebb információval nem kívánunk szolgálni, így további kérdéseire sem áll módunkban válaszolni" - közölték a bulvárlappal, amely azonban a helybeliektől megtudta: a rendőrök arról kérdezősködtek, ismernek-e olyan embert a környéken, aki külföldieket foglalkoztat vagy szállásol el.

A falubeliek ebből arra következtetnek, hogy egy vendégmunkást gyilkolhattak meg, az ő maradványait rejtette a zsák, amit a gyerekek megtaláltak.

A lapnak Szeles Géza igazságügyi orvos szakértő elmondta, a holttest állapotától függ, mennyi idő alatt tudják beazonosítani az áldozatot.

Először is össze kell rakni a darabokat, hogy azok ismét egy testet alkossanak. Ezek után keresnek egyedi jeleket, például műtéti heget, tetoválást vagy fémprotézist. Fogászati és DNS-profilt is készíthetnek: utóbbi segítségével akár nemzetközi szinten is ellenőrizhető a minta - mondta a szakember.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×