eur:
393.82
usd:
364.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Rendőri készültség 2016. október 26-án Bőny főutcáján, a szabadság úton, ahol lövöldözés volt.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Újabb fejlemények a bőnyi rendőrgyilkosság ügyében

Nem készültek el a szakértői vélemények, így csak áprilisban folytatódik Győrkös István büntetőpere

Szerdára, illetve csütörtökre tűzte ki a bőnyi rendőrgyilkosság újabb két napját a Szombathelyi Törvényszék, de a Kisalföld értesülései szerint csak áprilisban folytatódhat az eljárás, mert nem készült el a szakértői vélemény, amely többek között a vádlott, Győrkös István állításait támasztaná alá vagy cáfolná.

Az összevont fizikus-orvos-fegyverszakértői azt vizsgálja, amit Győrkös István állít, vagyis hogy nem az ő fegyveréből származik a lövés, amely megölte 2016. október 26-án a házkutatásra érkező Pálvölgyi Péter rendőrnyomozót.

Készül ezenkívül még két szakértői vélemény: az egyiknek azt kell megállapítania, hogy két és fél éve, az altatásból ébredő Győrkös István lehetett-e olyan állapotban, hogy vallomást tegyen. A kórházi ágyán ugyanis kihallgatták, s ott még olyanokat mondott, hogy sajnálja a nyomozót, s a kezében lévő gépkarabély lehetett a gyilkos fegyver. Ezt később visszavonta, s a tárgyalások során többször kérte, hogy ne vegyék figyelembe, mert nem is nagyon volt tudatában, miket mond. A másik szakértő Győrkös István személyiségét elemzi.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×