eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Korda György és Balázs Klári, a zsűri tagjai a Csináljuk a fesztivált! című műsor hatodik elődöntőjének felvételén a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai stúdiójában 2022. október 4-én. A Duna csatornán tíz héten át látható műsorban az évszázad magyar slágerét keresik.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Kiderült, ki vette meg a Korda házaspár milliárdos villáját

Másfél év után sikerült eladnia Korda Györgynek és Balázs Klárinak a II. kerületi Korda-villát.

Az ingatlant eredetileg 780 millió forintért árulták Korda Györgyék, s úgy tűnt, 2021-ben egy vállalkozás meg is veszi, majd luxuslakásokat alakít ki a hotelként működő villából, ám az adás-vétel végül nem valósult meg. A házaspár arról viszont nem tett le, hogy eladják az 1500 négyzetméteres, 22 szobás ingatlant és a hozzá tartozó telket, hogy egy kisebb lakásba költözzenek, mert nehezen bírták már a rezsiköltségeket. Tervük meg is valósult, hiszen ahogy arról az Infostart is beszámolt, Kordáék már beköltöztek új otthonukba.

Az interneten fellelhető tulajdoni lap szerint – amit a Blikk vett észre – a Korda-villának is új tulajdonosa van, a Gorod Pro Kft. Az Opten adatai szerint az ingatlanok adásvételével foglalkozó vállalkozás ügyvezetője az a Timur Rahimkulov, aki 2022-ben a Forbes listája szerint a 11. leggazdagabb ember volt az országban,

a vagyonát 172,8 mil­liárd forintra becsülik.

Az orosz–magyar kettős állampolgárságú üzletember méltó követője édesapjának, a korábban szintén Magyarországon élő, a nemzetközi üzleti életben elismert Megdet Rahimkulovnak, aki Oroszország 54. legtehetősebb embere volt – jegyzi meg a bulvárlap.

Korábban az orosz üzletember neve az Újpest FC megvásárlásakor merült fel, mint az egyik lehetséges érdeklődő.

Korda György a Blikk érdeklődésére megerősítette, hogy már nem az ő tulajdonuk a villa. Azt nem tudni, mennyiért kelt el az ingatlan, de egy ingatlanszakértő szerint nagyjából egymilliárd forintra becsülhető. A környékbeliek úgy tudják, társasházként funkcionálhat tovább az épület.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×