eur:
393.12
usd:
367.06
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Összetört személyautó 2018. december 31-én este az M0-ás autóúton, Üllő külterületén, ahol két autó összeütközött. Az egyik jármű sofőrje kiszállt, őt elütötte egy érkező autó. A nő a helyszínen meghalt.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Súlyos sérüléseket, halálos baleseteket is hozott a szilveszter és az újév

Országszerte csaknem 3000-szer riasztották a mentőket. Számos esetben tüzet okozott valamilyen pirotechnikai eszköz. Két halálos baleset, számos kisebb és több nagy tűzeset is volt.

A mentők 2980 esetet láttak el szilveszterkor, ebből a fővárosban 830-at. Budapesten és az ország nagyvárosaiban idén is az éjfél és a hajnali 4 óra közötti időszak volt különösen nehéz, a mentőegységek folyamatosan dolgoztak - közölte január 1-jén reggel Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommmunikációs és PR vezetője.

A mentőket országszerte 9 pirotechnikai eszközzel kapcsolatos balesethez riasztották,

előfordult olyan eset, ahol valakinek a kezében robbant fel a petárda, máshol a pirotechnikai eszköz arc, illetve szemsérülést okozott.

A közlekedési balesetek, verekedések, tűzesetek, szénmonoxid mérgezések, és belgyógyászati rosszullétek mellett

idén 139 részeg, vagy esetleg valamilyen drog hatása alatt álló embert kellett kórházba vinni, közülük 37-en kiskorúak voltak.

Két közúti balesetben ketten vesztették életüket szilveszter napján - közölte a rendőrség kedd reggel a honlapján. A halálos balesetek mellett további 7 súlyos és 15 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó rendőrök összesen 84 embert fogtak el, közülük 15 embert az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 55 embert bűncselekmény elkövetésén értek tetten. A rendőrök 104 embert állítottak elő, köztük 49-et bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 4 embert ittas vezetés gyanúja miatt - olvasható az Országos Rendőr-főkapitányság közleményében.

25 tűzesetet okozott tűzijáték

Az év utolsó napján 53 tűzesethez és 62 műszaki mentést igénylő balesethez riasztották a tűzoltókat. A szilveszteri tűzijátékok miatt 25 esetben keletkezett tűz - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője, Mukics Dániel kedd reggel.

Országszerte több helyen is tuják, tujasorok gyulladtak ki a tűzijátékok miatt. Volt ahol bokrok, avar vagy nádas égett a felelőtlenül használt pirotechnikai termékek miatt.

  • Egerben egy ház bejárati ajtaja előtti lábtörlő égett,
  • Érden pedig egy családi ház tetőszerkezete izzott egy oda eső tűzijáték miatt.
  • Rinyaszentkirályon egy petárda egy családi ház ablakában landolt és gyújtotta meg a függönyt.
  • Budapest VI. kerületében erkélyre esett egy tűzijáték és meggyújtotta az ott tárolt tárgyakat.

Több nagyobb tűzeset volt, egy halottra egy kigyulladt családi házban találtak

Ezek nem voltak összefüggésben a tűzijátékokkal.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy körülbelül harminc négyzetméter alapterületű melléképület Lajoskomáromban. A tűz átterjedt a mellette lévő családi ház tetőszerkezetére is. A sárbogárdi hivatásos és a lajoskomáromi önkéntes tűzoltók eloltották a lángokat. Senki nem sérült meg.

Lángra kapott egy körülbelül ezerkétszáz négyzetméter alapterületű, csirketartásra használt épület hétfő éjjel Vasszécsenyben, a Dózsa György utcában. A helyszínre a szombathelyi, a sárvári és a körmendi tűzoltókat riasztották, akik eloltották a lángokat. A tűzben az épület megsemmisült, a benne lévő húszezer naposcsibe elpusztult.

Kedd reggel Budapest XVIII. kerületében a Brigád utcában egy családi ház több szobája is teljes terjedelmében égett. A budapesti tűzoltók a ház oltása közben egy elhunyt idős nőt találtak.

A tűz keletkezési okát vizsgálja a katasztrófavédelem - közölték.

Kevesebb volt a fővárosban az alkoholmérgezés

Az előző évekhez viszonyítva a mostani szilveszteren valamivel kevesebben, összesen 49-en kerültek alkoholmérgezés miatt a fővárosi detoxikálókba - számolt be az M1 aktuális csatorna kedd reggel. A csatorna tudósítója a budapesti Honvédkórházból bejelentkezve elmondta: az intézménybe 12 embert vettek fel az éjszaka folyamán könnyebb, illetve közepes alkoholmérgezéssel. Az ügyeletes főorvos tájékoztatása szerint senki sincs életveszélyes állapotban, többen már el is hagyták a kórházat.

A másik fővárosi detoxikálóba, a Péterfy Sándor utcai kórházba 37 beteget vittek enyhe, vagy közepes súlyosságú alkoholmérgezéssel. Itt egy betegnek volt szüksége intenzív ellátásra. Az ebbe a kórházba került betegek közül 16-an fiatalkorúak voltak.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×