eur:
388.5
usd:
360.82
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Téglapor, kakaó, konyhasó - szennyezett heroin végezhetett négy emberrel

Valószínűleg szennyezett, a korábbinál erősebb hatóanyagú heroin okozta annak a négy embernek a halálát, akiknek a holttestét szombat éjjel Budapest különböző pontjain találták meg. A rendőrök nagy erőkkel nyomoznak az ügyben. Magyarországon egyszerre négy ember kábítószer túladagolásban még nem halt meg.

Vagy szennyezett anyag, vagy túladagolás áll az eset hátterében - mondta az InfoRádiónak a Nyírő Gyula kórház főorvosa, aki hozzátette: a díler mindig "felüti", vagyis hígítja valamivel a heroint.

Téglapor, kakaó, cukor, konyhasó - ezekkel szennyezik a drogot, és ezt tudják a kábítószeresek is, sőt gyakran ők maguk teszik bele ezeket az anyagokat, amikor továbbadják a drogot - mondta Funk Sándor.

A szakember szerint a kábítószerbe kevert anyagok nem feltétlenül okoznak halált, csak anyagcsere problémákhoz vezethetnek. Ám ha durva részecskenagyságú anyagokat, például téglaport kevernek a droghoz, az eltömítheti az ereket, és embóliát okozhat.

Funk Sándor nem emlékszik olyan esetre, amikor egyszerre négyen haltak meg kábítószer-túladaglásban. Még a kettős halál is ritka - mondta a szakember.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×