eur:
394.91
usd:
356.6
bux:
72622.51
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Hihetetlen, de igaz: kutya neveli a bárányokat

Egy rottweiler mentette meg két újszülött birka életét: a jószágok nehezen jöttek világra, de a kutya anyjuk helyett anyjukként viselkedett.

A két bárány, Lucky és Charm születése után rendkívül rossz állapotban volt. Annyira, hogy a gazdának rövid időre a sütőbe is be kellett tennie őket, hogy melegen tartsa a kicsiket.

A farmer kutyája is kivette a részét a mentőakcióból: Molly, a rottweiler szuka végig a bárányokkal volt, velük is aludt és megvédte őket minden más állattól.

"Az első 12-24 óra kritikus volt a kicsiknek, és ha Molly nem lett volna velük, nekem kellett volna egész éjjel dörzsölgetni őket, hogy fenntartsam a keringésüket" - mondta Maria Foster, a gazda.

Molly még a macskának sem hagyta, hogy a bárányok közelébe menjen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Megtudtuk, hogy mire költi Magyarország a nagy kínai hitel egy részét

Megtudtuk, hogy mire költi Magyarország a nagy kínai hitel egy részét

Elektromos gépjármű töltőállomások vidéki telepítésére költi a kormány az idén tavasszal felvett 1 milliárd eurós kínai hitel egy részét – tudta meg a Portfolio. Ezt a célt az EU-s helyreállítási hitelkeret terhére tervezte megvalósítani a kormány a megjelenés előtt álló, 28 milliárd forintos pályázatból. A brüsszeli pénz azonban valószínűleg nem, vagy késve érkezik meg, ezért tervezi beforgatni a pályázat mögé a kínai hitelt a kormány; addig pedig jól jön a magyar állami költségvetésnek a tavasszal már felvett kínai pénz. Értesülésünk afelé mutat, hogy nemcsak a 28 milliárdos készülő, hanem a már megjelent 30 milliárd forintos elektromos járművásárlási EU-pályázat mögé is a kínai hitel egy részét forgatja be a kormány.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×