eur:
389.46
usd:
362.52
bux:
67950.08
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A botrány mentette meg a televíziós csatornát

A rasszista kijelentések körül kialakult vita miatt nem lett minden idők legunalmasabb valóságshowja a sztárok szereplésével futó angol Big Brother. A műsort közvetítő csatorna vezetői nem kérnek elnézést.

"Ez lehetett volna az elmúlt évek legunalmasabb Big Brothere, ha nem a valaha készült legunalmasabb" - mondta a valóságshowt közvetítő Channel 4 igazgatója.

Kevin Lygo elmondta, már épp azon gondolkodtak, mivel lehetne feldobni a műsort, amikor elkezdődtek a viták a házban.

Több mint negyvenezer panasz érkezett a brit médiafelügyelethez, amiért az egyik szereplő, egy korább BB-sorozat sztárja, Jade Goody rasszista megjegyzésekkel illette a ház indiai lakóját, a bollywoody filmipar ünnepelt csillagát, Shilpa Shettyt.

Miután az egyik brit bulvárlap kérésének eleget téve a nézők 82 százaléka Jade Goody ellen voksolt a kiszavazóshowban, a lány közölte: valóban csúnyán viselkedett az indiai színésznővel, de nem tartja magát fajgyűlölőnek.

Nem kérnek elnézést

A Channel 4 vezérigazgatója is kiállt a műsor mellett, és úgy gondolja, a botrány nem árt majd a csatorna kampányának, amelyet az újabb kormánytámogatásokért folytat.

Andy Duncan szerint a politikusok különbséget tudnak tenni a hajcihő a hosszú távú politikai érdekek között.

Elmondta, sajnálja, hogy ekkora botrány kerekedett a dologból, de esze ágában sincs bocsánatot kérni.

A műsor nézettsége csaknem megduplázódott, amióta kirobbant a rasszista megjegyzések miatti balhé.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×