eur:
393.23
usd:
354.13
bux:
72415.44
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Elhunyt fia spermáját használja az unokára vágyó nő

Nagymama lehet az az izraeli nő, akinek fia több mint négy éve meghalt. Az izraeli bíróság lehetővé tette számára, hogy felhasználja a fia halálakor levett spermamintát.

A döntés precedens nélküli, a fiú ugyanis, akit 2002-ben a Gáza-övezetben lőtt le egy orvlövész, soha nem ismerte azt a hölgyet, akitől "gyermeke lesz". A leendő anyát a család választotta ki egy családsegítő szolgálat segítségével.

A 20 éves korában elhunyt fiú spermájából halála után vettek mintát. A rokonok ezt követően a családjogi bíróságon próbálták kijárni, hogy továbbvihessék a családi vérvonalat.

Édesanyja szerint mindent éppen úgy tesznek, mint ahogy fiuk tenné. Azt mondta: Keivin vágya is az volt, hogy gyermeke lehessen.

A nő azt állítja: döntésében a fia vezette. Mint mondta, egy órával azután, hogy közölték vele, hogy a fiát megölték, a kezébe vette a képét, és beszélni kezdett hozzá.

Azt kérdezte tőle: "hol vannak azok a gyermekek, akiket szerettél volna". Mire hallotta a fia hangját, amint azt mondja: "Már nincs túl messze. Van valami, amit felhasználhatsz belőlem".

A nő így folytatta: "rájöttem, hogy azt akarja, vetessek mintát a spermájából".

Szerződést kötöttek

A családot egy segélyszervezet is segítette abban, hogy kivívja a jogot arra, hogy gyermeknemzésre használják fel az elhunyt fiú spermáját. A leendő nagyszülők pszichológiai vizsgálaton is átestek, ezt követően kezdték a donort, azaz a leendő anyát megkeresni. Ez csaknem másfél évet vett igénybe.

Végül találtak egy nőt, akivel szerződést kötöttek. Ebben megállapodtak arról, hogy ők "csak" a nagyszülei lesznek a születendő gyermeknek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

A hét korábbi részében látott eladási hullám után mostanra inkább megnyugvás látszik a tőzsdéken. Az amerikai indexek tegnap vegyesen teljesítettek, míg Ázsiában szintén felemások voltak a mozgások, egyedül a japán piac került nagyobb mínuszba a kamatemelési várakozásokra ráerősítő júliusi bérstatisztikákat követően. Ami az európai tőzsdéket illeti, a globális hangulattal összhangban itt is oldalaznak a vezető indexek. Nincs ma hiány makroadatokból, itthonról és az EU-ból kiskereskedelmi statisztikák jöttek, míg az Egyesült Államokban többek között az ADP-munkanélküliség számait közölték. Az igazán fontos NFP munkaerőpiaci statisztika holnap érkezik az USA-ból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×