eur:
392.43
usd:
353.99
bux:
72289.65
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

A Machu Picchu Nepálban lenne?

Tévedésből a Peruban lévő ősi inka város, a Machu Picchu képével hirdette magát a nepáli légitársaság. A kínos eset miatt már bocsánatot kértek Nepáltól.

Az esetre a perui idegenforgalmi miniszter hívta fel a figyelmet, amikor bemutatott egy plakátot, amelyen Peru legnagyobb turistalátványossága, a Machu Picchu látható a következő felirattal: Látta már Nepált?

Nem érthette, hogy a nepáliak hogyan téveszthetik össze saját országukat egy, a világ másik oldalán lévő, andokbeli kultúrával.

Az "apró" hibát egy perui utazó fedezte fel, aki múlt hónapban Indiában járt. A hirdetés Új-Delhiben, a nepáli légitársaság irodájának falára volt kifüggesztve.

A légitársaság azóta bocsánatot kért, és megígérte, hogy a hibát korrigálja.

Címlapról ajánljuk
Azonnali kitoloncolások: kemény ultimátumot intézett a kormányhoz a CDU elnöke

Azonnali kitoloncolások: kemény ultimátumot intézett a kormányhoz a CDU elnöke

A tartományi választások után a hét elején úgy tűnt, hogy közös nevezőre juthat az illegális bevándorlás szigorításáról a három kormánypárt, valamint az ellenzék vezető erejének számító CDU/CSU. A tárgyalóasztal mellől még óvatos derűlátással álltak fel, Friedrich Merz azonban váratlan kijelentést tett.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
Elnökválasztás és a piacok , avagy melyik jelölt a jobb a tőzsdéknek? - díjmentes, interaktív online előadás

Elnökválasztás és a piacok , avagy melyik jelölt a jobb a tőzsdéknek? - díjmentes, interaktív online előadás

Az elnökválasztások közeledtével a piacok figyelme egyre inkább a lehetséges kimenetelekre és azok gazdasági hatásaira összpontosul. A befektetők számára kritikus kérdés, hogy melyik jelölt gazdaságpolitikája ígéri a stabilabb és növekedésorientált környezetet a tőzsdék számára. Az online előadás célja, hogy átfogó képet nyújtson arról, hogyan befolyásolhatják a politikai döntések a piacokat, és milyen tényezők határozzák meg a befektetők bizalmát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×