eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Hatalmas madár vadászik emberekre Middlesborough-ban

Egy hatalmas bagoly tartja rettegésben a middlesborough-iakat a város központjában.

A madár, amely képes akár egy rókát, vagy egy kisebb szarvast is elragadni, háztetőkről indul támadásba, majd lecsap a járókelőkre.

Az uhu, amelynek szárnyfesztávolsága több mint másfél méter, szeptemberben költözött be a vasútállomás tetőterébe, de csak karácsonykor "bolondult meg".

Craig Smith az állomás parkolójából futott a vonathoz, amikor a madár hátulról lecsapott rá.

Huhogást hallottam, és amikor a vállam fölött hátranéztem, megláttam az állat ezüstszínű szárnyait és szétterpesztett karmait. Futottam, ahogy csak tudtam a peron felé, aztán a bagoly elszállt - emlékezett vissza Craig Smith.

Hozzátette: karácsony este látta, ahogy a madár egy kocsmából kilépő férfit üldözött.

Egy másik áldozat, Mark Fryett elmondta: munkából indult haza, amikor a madár rátámadt.

"Felemeltem a kezem és megütöttem a szárnyát. A földre esett, de felkelt és elszállt. Igazán megrázott. Olyan volt, mintha egy Harry Potter könyvből került volna elő. Azt hittem fel fog kapni. Hazamentem és telefonáltam a rendőrségnek, de gondolom, azt hitték, hogy részeg vagyok" - tette hozzá.

Rachael Stewart, a redcari Kirkleatham Bagoly Központ munkatársa azt mondta: véleményük szerint az állat egy utazó cirkusztól szökött meg.

Önkéntesek többször is megpróbálták elfogni. Emberekre nem veszélyes, de a túlélés érdekében vadásznia kell. Könnyedén meg tud ölni egy macskát vagy egy kisebb kutyát - közölte.

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×