eur:
393.24
usd:
355.03
bux:
72243.41
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Döbbenetes videó: tigris garázdálkodott a faluban!

Bár általában az Oroszország távol-keleti részein fekvő településekkel kapcsolatban a városokban sétáló medvéket említik gyakrabban, most egy, a YouTube-ra felkerült videó tanúsága szerint néha nemcsak medvék, hanem tigrisek is előfordulnak a kertek alatt.

Aki ijedt már meg késő este kóbor kutyától, az most alighanem elgondolkodik azon, hogy mi történne, ha egyszer csak egy tigrissel találná szembe magát.

Bár ez Magyarországon aligha valószínű (kivéve az állatkertekkel rendelkező nagyobb városokban...), Oroszország egyes részein előfordul.

Az alábbi felvételt az Oroszország távol-keleti részén fekvő Zavodszkoj településen rögzítette egy térfigyelő kamera. A videón jól látszik, ahogy egy kisebb kutyát kergető szibériai tigris téved be a házak közé 2005-2006 telén.

A vacsora sikeresen megmenekül, ráadásul a tigrist az egyik háztól kirohanó kisebb kutya nemes egyszerűséggel elkergeti. Jó szórakozást!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
A saját autógyártóit vérezteti ki Európa, súlyos pénzek forognak kockán

A saját autógyártóit vérezteti ki Európa, súlyos pénzek forognak kockán

A világ a zöldebb energia, a tisztább közlekedés felé halad, bár az oda vezető út szemmel láthatóan egyenetlen. A kezdeti felfutás után az elektromos autók iránti kereslet jelentősen visszaesett, idén csak stagnálnak az eladások az EU-ban, közben viszont az uniós CO2-kibocsátási célkitűzéseknek ugyanúgy meg kell felelniük az autógyártóknak, ami jelentős problémákat szülhet egyes szereplőknél. Leegyszerűsítve arról van szó, hogy a gyártóknak meghatározott határértékek alatt kell tartaniuk a flottszintű kibocsátásuk, különben súlyos bírságokat kapnak - ezzel ösztönzik őket, hogy több tiszta járművet gyártsanak. A kvótákat ráadásul 2025-ben szigorítják, így ennek apropóján a UBS megvizsgálta, hogyan állnak az autógyártók a CO2-kibocsátási célok teljesítésében. Úgy tűnik, hogy a Volkswagen és a Renault lehet a legnagyobb bajban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×