eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Agresszív vaddisznók törtek rá a városra

Számos sérültet és több ezer eurós, azaz több millió forintos kárt hagyott maga után egy vaddisznócsorda, amely végigvágtatott egy kis bajor városka belvárosán. A fiatal állatok vadászok elől menekültek az erdőből ki, a városba be. A rendőrségnek több mint két óra kellett a rend helyreállításához.

Hatalmas káoszt okozott Veitshoechheimben egy tucatnyi megriadt és agresszívvé vált fiatal vaddisznó, amely egy vadásztársaság elől menekülve jelent meg a városban.

Az egyik állat egy ruhaüzletbe tört be, megrémítve a vevőket és az eladókat, és mintegy ezer eurós kárt okozott. Egy másik vaddisznó egy férfira támadt, akit többször megharapott.

Egy harmadik állat egy idős hölgyet döntött fel biciklistül, majd egy autó elé rohant, amely elgázolta. A gépkocsiban ötezer eurós kár keletkezett.

A rendőrség végül mesterlövészeket küldött ki a rend helyreállítására, akik több vaddisznóval is végeztek. Egyiküket egy kiskertben szorították sarokba, egy másikkal pedig akkor végeztek, amikor éppen a városka folyóján úszott át.

A térség egyik legpusztítóbb vaddisznó-támadásaként elkönyvelt eset után két órába tellett, mire helyreállt a rend.

Az állatok egyébként normális esetben teljesen ártalmatlanok, és menekülnek az ember elől, hacsak nem kicsinyeiket támadják meg.

A rendőrség szerint az agresszív viselkedést ebben az esetben elsősorban az okozta, hogy az állatok még nagyon fiatalok voltak.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×