eur:
388.43
usd:
360.74
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Szépségklinika lesz Hitler kedvenc repteréből?

Adolf Hitler kedvenc reptere, a berlini Tempelhof megmenekülhet a bezárástól. Bár a berlini önkormányzat nem kívánja tovább légikikötőként működtetni, lehet, hogy szépségklinika lesz belőle. Érdeklődik ugyanis az épület után Ronald Lauder, az Estée Lauder szépségápolási birodalom egyik örököse, a világ legbefolyásosabb, zsidó-ügyeket támogató filantrópja.

A Tempelhof repteret különleges építészeti megoldásai teszik egyedülállóvá az egész világon.

A komplexumnak - amelyet Norman Foster neves brit építész "a repterek csúcsának" nevezett - hatalmas, katedrálisokra jellemző boltozata van.

Adolf Hitler Európa kapujának szánta a Tempelhofot, amelyet "udvari" építésze, Albert Speer tervei alapján építettek át.

A híres épületegyüttes jövője azonban kétségessé vált, mivel a berlini önkormányzat jövőre be akarja zárni a kevéssé hatékony, és évente csupán mintegy 500 ezer utast kiszolgáló repteret.

A reptér múltját nézve furcsának tűnhet, hogy pont egy olyan üzletember érdeklődik iránta, aki elkötelezett támogatója a zsidó ügyeknek, a zsidó kulturális és vallási élet európai dinamizálásának.

A Tempelhof azonban a második világháború vége után inkább a szabadság, mint a nácizmus szimbólumává vált a nyugat-berliniek számára.

Az előzetes elképzelések szerint az Estés Lauder cég, amely luxusklinikává alakítaná a különleges épületegyüttest, meghagyna egy kifutópályát is, hogy a gazdag páciensek egyenesen oda érkezhessenek.

Az Estée Lauder csoport az elmúlt időszakban jelentős összegeket fektetett be wellness-fürdőkbe és esztétikai műtéteket végző intézményekbe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×