eur:
388.71
usd:
361.8
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Százmilliós kártérítés a halott milliomos szexuális áldozatának

Rekord összegű kártérítést ítélt meg a brit bíróság Amanda Lawsonnak, akit fogva tartott, kokainfogyasztásra kényszerített és megerőszakolt még 1998 karácsonyán egy milliomos üzletember. A most 42 éves nő 259 ezer fontot, azaz több mint 100 millió forintot kap az évekkel ezelőtt elhunyt ausztrál üzletember hagyatékából.

Amanda Lawson elbeszélése szerint egy visszautasíthatatlan állásajánlattal csalta Alderney szigetére Christopher Dawes, aki két napon át fogva tartotta, éheztette, arra kényszerítette, hogy kokaint szívjon, és amikor a kábítószertől már fizikailag teljesen tehetetlenné vált, többször is megerőszakolta.

Christopher Dawes tagadta az erőszakot, és nem is emeltek ellene vádat a bűnügyi hatóságok. Három hónappal az eset után pedig autóbalesetben meghalt.

Amanda Lawson azonban polgári pert indított kártérítést követelve. Bár a néhai Christopher Dawes ügyvédei azzal érveltek a bíróság előtt, hogy a nő csak kitalálta az egészet, a bíróság mégis az ő javára döntött.

Nagy-Britanniában polgári perekben nem kell, hogy minden kétséget kizáróan bizonyítást nyerjen az alperes bűnössége, a bíróság az alapján dönt, hogy mit tart valószínűbbnek.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×