eur:
387.56
usd:
356.64
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Órákon át keresték a párt a tengerben, miközben otthon ültek

Hatalmas mentőakciót indítottak egy belga pár után a La Manche-csatornán, amikor "eltűntek" a kompról, amelyen utaztak. Végül kiderült: felkéredzkedtek egy teherautóra, csak elfelejtettek szólni a buszuk sofőrjének. A hatóságok otthon találták meg őket.

A belga pár egy buszon utazott, és annak sofőrje értesítette a hatóságokat, amikor Calais-ben kikötve nem tértek vissza a buszra.

Hatalmas nemzetközi kutatás indult utánuk: a doveri, a calais-i és a boulogne-i vízimentők, a parti őrség egy repülője, két francia helikopter és egy francia fregatt 9 órán át kereste őket egy 25 mérföldes szakaszon.

A keresést végül akkor állították le, amikor a parti őrség úgy vélte: a jeges vízben már semmiképpen nem lehetnek életben. A hatóságok azonban nem adták fel, és végül belgiumi otthonában megtalálták a párt.

Kiderült, hogy otthonról kocsival mentek Calais-ig. Londonból hazafelé Brüsszelig vettek ugyan jegyet, ám Calais-ben megkértek egy teherautósofőrt, hogy vigye el őket parkoló autójukig. Eszükbe sem jutott, hogy szóljanak a buszsofőrnek.

A doveri parti őrség szerint az idén ez volt eddig a legdrágább mentési akció. A költségek elérték a 150 ezer fontot, azaz az 58 millió forintot.

A parti őrség szóvivője szerint azonban nem próbálják meg behajtani az összeget a páron, mivel ezt csak olyan esetekben teszik, amikor valaki direkt téveszti meg őket.

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×