eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

A világ leggyorsabb irodája 140-nel megy - nézze meg!

Edd China azzal kerülhet be a Guinness Rekordok Könyvébe, hogy feltalálta a világ leggyorsabb irodáját. A működő telefonnal, számítógéppel és székekkel felszerelt író- és tárgyalóasztal óránként 87 mérföldes, vagyis csaknem 140 kilométeres sebességet ért el.

A sofőr egy irodai székben ül, a gyújtást és a műszerfalat egy fém bőrönd rejti, a kormánykerék pedig egy forgatható számítógép-klaviatúra.

A száguldó irodában vannak iratszekrények, egy vízautomata és egy tárgyalósarok, ahol három vendég foglalhat helyet, szintén irodai székeken.

Így azon túl, hogy kerekei, lámpái és rendszáma van, a guruló iroda teljesen úgy néz ki, mint egy jól felszerelt író-tárgyaló asztal. (Ha kíváncsi, itt meg is nézheti!)

A Guinness-rekordhoz egy versenypályán tesztelték a száguldó irodát, de a közúton is lehet közlekedni vele.

Edd China, aki céges megrendelésre tervez és épít furcsa járműveket, két nap alatt hozta össze a mozgó irodát, amely egy Rover-motorra épül, és 45 ezer fontba, azaz 17,5 millió forintba került.

"Imádok szokatlan járműveket vezetni, és az íróasztal fantasztikus. Amikor leparkolok vele, általában azt hiszik, hogy valaki éppen egy irodát költöztet. Mikor ráülök, és elhajtok vele, mindenkinek leesik az álla" - meséli a tervező.

Edd Chinának azonban nem ez az első rekordja: a nevéhez fűződik a világ leggyorsabb bútordarabja is.

Az általa tervezett kanapé óránként 87 mérföldes, vagyis csaknem 140 kilométeres sebességet ért el még 1998-ban.

Edd China egy alkotása tartja a világ legnagyobb motorizált bevásárlókosár-rekordját, de a 35 éves mérnök épített már száguldó fészert, motorizált ágyakat, valamint egy mozgó fürdőszobát is, amelyet a sofőr a vécén ülve vezet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×