eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

A férfi, akit a traffipax mentett meg a bírságtól

Edmond Taylort egy traffipaxkamera képe mentette meg a bírságtól, amit a rendőrség egy közúti ellenőrzés során rótt ki rá. A fotón ugyanis egyértelműen látszott, hogy egy fehér férfi ül a volánnál, Edmond Taylor bőrszíne pedig fekete.

A tévedést az okozta, hogy Edmond Taylor kocsiját ellopták. A tolvaj azonban, amikor a rendőrség megállította az autópályán, azt mondta, hogy ő Edmond Taylor.

A helyszínen kirótt bírságot, persze, nem fizette be a kocsitolvaj, ám az autót visszavitte oda, ahonnan ellopta, így a tulajdonosnak fel sem tűnt, hogy valaki elvitte az autóját.

Egy idő után azonban értesítést kapott Edmond Taylor, hogy a be nem fizetett büntetés miatt egy évre felfüggesztik a jogosítványát, és újabb 430 fontra megbüntetik.

Ártatlanságát azonban - a tolvajról készült felvételnek köszönhetően - nem volt nehéz bizonyítania Edmond Taylornak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ez lett idén a világ tíz legokosabb városa

Ez lett idén a világ tíz legokosabb városa

Az okos város kifejezést egyre gyakrabban használják világszerte, ami többek között arra utal, hogy egy adott település milyen innovatív stratégiákkal próbálja megtartani a népességét, hogyan tud vonzó lenni a befektetők számára, és mit tesz a fenntartható városfejlesztés érdekében. Ennek mindennapi megjelenési formái gyakran a döntéstámogató digitális technológiák alkalmazásában jelennek meg. Hogy mely világvárosok teljesítenek ebben a legjobban, azt az áprilisban közzétett 2024 Smart City Index ranglista alapján néztük meg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×