eur:
393.22
usd:
358.41
bux:
71832.47
2024. augusztus 13. kedd Ipoly
Nyitókép: Facebook/Vona Gábor

Vona Gábor Gyöngyösön indul a 2026-os parlamenti választáson

Vona Gábor a Jobbik egykori és a Második Reformkor Párt jelenlegi elnöke közösségi oldalán jelentette be, hogy 2026-ban országgyűlési képviselőjelöltként indul Heves vármegye 2-es választókerületében.

A 2026-os választás meglátása szerint sorsdöntő lesz, és számára az a tétje ennek a választásnak, hogy tudnak-e kormányt váltani. Mint fogalmazott, "Orbán Viktornak több okból is mennie kell". Egyrészt azért, mert ez a kormány elvette a reményt az emberektől, nem tud biztonságot, sem közbiztonságot adni számukra, ahogy jogbiztonságot és érzelmi biztonságot sem. Szerinte a jelenlegi kormány nem tudja működtetni az államot – erre bizonyítékként az oktatás, az egészségügy, a közlekedés és a gazdaság állapotát hozta fel. Véleménye szerint nem lehet csak a Covidra vagy a háborúra fogni, hogy az emberek megélhetési válságtól szenvednek már jó pár éve, ez a kormány felelőssége is.

"Ebben az időben a kormány az ideje nagy részét teljesen fölösleges külpolitikai kalandokra pazarolja el" – jelentette ki.

Vona Gábor szerint a kormányváltáshoz az egyéni választókerületekben is le kell tudni győzni a Fidesz-KDNP jelöltjeit.

"Meg szeretném nyerni ezt a választókerületet, de nem csatatérként, hanem konszenzust szeretnék teremteni ebben a választókerületben. Mondhatnám úgy is, hogy a változás szövetségét szeretném megteremteni, vagyis mindenkit képviselni kívánok, aki változást szeretne ebben az országban. A programomnak a címe már megvan: Jólét és lendület. Ezen a programon már elkezdtünk dolgozni, de ez a program még íródik, és mindenki be tud kapcsolódni" – magyarázta.

Vona Gábor azt is közölte, hogy vitára hívja Horváth Lászlót, a térség jelenlegi fideszes országgyűlési képviselőjét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
N. Rózsa Erzsébet: Iránnal, de Irán nélkül is nagyon nehéz helyzetben van Izrael

N. Rózsa Erzsébet: Iránnal, de Irán nélkül is nagyon nehéz helyzetben van Izrael

Csaknem két hete várja a világ, hogy Irán mikor és milyen csapást mér Izraelre a Hezbollah, illetve a Hamász egy-egy vezetőjének július végi likvidálására válaszul. Ennek lehetőségeiről beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában N. Rózsa Erzsébet, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa. Elemezte azt is, hogy miért nincs Izraelben stabil helyzete a kormánynak.

Gulyás Michelle: a sok negatív komment még erősebbé tett és megvalósítottam gyermekkori álmomat

Az UTE olimpiai bajnok öttusázója Párizsból hazatérve azt mondta az InfoRádióban, hogy mind mentálisan, mind fizikailag végig nagyon erősnek érezte magát az ötkarikás játékokon. Arról is beszélt, hogy folytatja a nagy változások előtt álló öttusát, és reményei szerint tornász múltja miatt könnyebben tud majd alkalmazkodni ahhoz, hogy a lovaglás helyére az akadályverseny kerül be a számok közé.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.14. szerda, 18:00
Szécsényi Gábor
Az Autó című autós magazin főszerkesztője
Nagyot gurított a Graphisoft Park, meg is emelték a várakozásokat

Nagyot gurított a Graphisoft Park, meg is emelték a várakozásokat

A tavaly évvégi csökkenés után stabilizálódott a Graphisoft Park kihasználtsága az idei első negyedévben, ez kitartott a most lezárt második negyedévben is, emellett a bérleti szerződések euró alapú indexálásának köszönhetően ismét növekedett a vállalat bevétele. Ezen felül néhány bérlő, aki 2023-ban a szerződés lejárata előtt csökkentette bérelt területét, egyszeri kompenzációt fizetett, ami szintén pozitív hatással volt a nettó eredményre - ezek az egyszeri bevételek időarányosan kedvező hatással voltak a társaság első félévi eredményére, a menedzsement a vártnál jobb teljesítmény ismeretében felfelé változtatott a tavalyi negyedik negyedév végén kiadott előrejelzésén.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×