eur:
400.25
usd:
366.87
bux:
74592.77
2024. október 15. kedd Teréz
Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-listavezetője a párt szolnoki kampányzáró rendezvényén 2019. május 24-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Elhagyja a politikát a Jobbik korábbi elnöke

Búcsúzik a Jobbiktól és a belpolitikától is Gyöngyösi Márton. A párt előző elnöke közösségi oldalán azt ígérte, nem fogja bírálni egykori közösségét, mégis intenzíven kritizálta a Jobbik jelenlegi vezetését.

A Jobbik vezetői szíven szúrták a néppártosodást – vélekedik Gyöngyösi Márton, aki hosszú, pártját nem kímélő bejegyzésében jelentette be, hogy távozik a Jobbikból.

Búcsúzom - írja közösségi oldalán.

A párttól és belátható időre a magyar belpolitikától és közélettől egyaránt. Sebeket nem adok, vissza nem lövök, a jövőbeni egzisztenciámat elődeimtől eltérően nem a volt közösségem bírálására vagy »megszakértésére« fogom alapozni – írta közösségi oldalán Gyöngyösi Márton, a Jobbik korábbi elnöke, aki hosszasan bírálta az új vezetés politikáját.

A volt elnök most azt írta közösségi oldalán, hogy amikor a június 29-i tisztújító kongresszuson elmondta elnöki értékelőjét és leköszönő beszédét, arra figyelmeztetett, hogy a kudarcos választásokat követően a legnagyobb veszély, ami a Jobbik közösségére leselkedhet, „ha a párt környékén jól láthatóan felszaporodott ügyeskedők közreműködésével beindul a párt még mindig jelentős erőforrásainak felélése és elherdálása, vagy beapportálása egy újabb elvtelen pártközi megállapodásba politikai túlélésért – értsd a megélhetési politikusaink pozíciójának biztosításáért – cserébe”.

Gyöngyösi Márton szerint „amikor az új elnökség egy alelnöke a hungarizmusról delirál egy kedélyesnek szánt posztban, akkor a párt irányvonalával kapcsolatban nem marad túl sok kétely senkiben”.

Címlapról ajánljuk
Robert C. Castel: Izrael stratégiát válthat, a Hamász emberi pajzsként használja a civileket

Robert C. Castel: Izrael stratégiát válthat, a Hamász emberi pajzsként használja a civileket

Az izraeli hadsereg kezdi megvalósítani az úgynevezett „tábornokok tervét” a Gázai övezetben, tehát megpróbálja elválasztani a terroristákat a civilektől, hogy a lakosok minél előbb biztonságos helyre kerüljenek – mondta az InfoRádióban az izraeli védelmi erők százados veteránja. Arról is beszélt, hogy ha állandósulnak a Hezbollah drón- és rakétacsapásai, még inkább át fognak tevődni a harcok Libanon északi részére.

Palócz Éva: a kereskedelmi háborúnak soha nincsenek győztesei

Ha lesz megállapodás Kína és az EU között, az európai gépjárműipar elég nagy gondban van hosszú távon is – mondta Palócz Éva, a Kopint-Tárki vezérigazgatója. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a növekedésről, az infláció és az amerikai elnökválasztás kockázatairól is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×