eur:
396.73
usd:
370.98
bux:
70902.29
2024. június 26. szerda János, Pál
Nyitókép: Pexels.com

Közvélemény-kutatásokat összehasonlító oldalt indított a Nézőpont

Elindult a partpreferencia.hu, amely közérthetően és szakmailag megalapozottan mutatja be az egyes közvélemény-kutató intézetek legvalószínűbb listás választási eredményre vonatkozó pártpreferencia-adatait – tájékoztatta a Nézőpont Intézet szerdán az MTI-t.

Közleményük szerint a közvélemény-kutatói együttműködés keretében létrejött weboldal célja a magyarországi közvélemény-kutatói szakma iránti közbizalom erősítése és a minőségi közvélemény-kutatások védelme.

A partpreferencia.hu arra vállalkozik, hogy az egyes közvélemény-kutató intézetek egymással összehasonlítható pártpreferencia-adatait egy közös oldalon elérhetővé tegye. Ennek érdekében minden közvélemény-kutató intézet pártpreferencia-publikációjából csak a „legvalószínűbb pártlistás választási eredmény” kategóriába tartozó adatokat közli az oldal – írták.

A partpferencia.hu mostantól folyamatosan, így az európai parlamenti és az önkormányzati választások előtt is követi és gyűjti a publikált közvélemény-kutatások pártpreferencia-eredményeit, amelyeket vizuálisan könnyen értelmezhető módon is közzétesz, és rendszeres időközönként írásosan is összefoglal.

Az oldalon felhívják majd a nyilvánosság figyelmét a szakmailag vagy etikailag kifogásolható kutatási közleményekre is - olvasható a Nézőpont Intézet közleményében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×