eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin
Vitézy Dávid
Nyitókép: Vitézy Dávid

Vitézy Dávid: "városvezetésváltó" hangulat van Budapesten

Budapesten “városvezetésváltó” hangulat van. Így összegezte tapasztalatait Vitézy Dávid, az LMP és egy civil szervezet által támogatott főpolgármester-jelölt, miután szerdán felkereste a főváros mind a 23 kerületét.

A főváros ügyei és problémái nem csak a belvárosról szólnak, ezért vágott bele Vitézy Dávid szerdán abba a maratoni túrába, amelynek során több mint 200 kilométert tett meg, főként közösségi közlekedéssel.

"Reggel ötkor kezdtem az Ecseri úton, és a Dél-Pest - Dél-Buda - Észak-Buda - Északkelet-Pest - Dél-Pest - Belváros kört leírva jártam körbe mind a 23 kerületet" - számolt be körútjáról a főpolgármester-jelölt az InfoRádióban. Elmondta, mindenhol találkozott helyi lakosokkal, de volt, hogy a kerület polgármesterével, civilekkel, sőt, állatvédőkkel is, vagy éppen az egyesület listáján szereplő szakemberekkel. Mindenütt a programja egy-egy eleméről beszélt, egyeztetett a helyiekkel.

Elmondása szerint

mindenhová közösségi közlekedéssel ment: utazott metróval, vasúttal, hévvel, révvel, villamossal, busszal és trolival egyaránt.

Hozzátette, egy szakaszon taxiba is kellett szállnia, hiszen Csepelről Budafokra nem vezet híd és nincs tömegközlekedés sem, vagyis csak az M0-son tudtak átjutni. Elmondása szerint ez is mutatja, hogy van teendő a külső kerületek tömegközlekedésének javítása érdekében.

Az LMP és egy civil szervezet által támogatott főpolgármester-jelölt a 24 órás városjárás tapasztalatairól is beszámolt. Úgy fogalmazott, hogy Budapesten "városvezetésváltó hangulat" van, és minél távolabb ment a belvárostól, minél inkább a külső kerületekben élőkkel beszélt, annál inkább azt látta, hogy

a lakosok azt érzik, a városvezetés elhanyagolja őket, pedig a budapestiek többsége ezekben a kerületekben él.

Hangsúlyozta, ez egy nagyon erős visszajelzés volt számára.

Vitézy Dávid a választásokig hátralévő bő két hétben is folytatja a városjárást, de azt már nem tervezi, hogy minden nap eljut mindegyik kerületbe.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Veszélyek, szabályok, büntetések – minden, amit a dunai közlekedésről és fürdőzésről tudni érdemes

Veszélyek, szabályok, büntetések – minden, amit a dunai közlekedésről és fürdőzésről tudni érdemes

A Dunán csak a kijelölt helyeken megengedett a fürdés, az éjszakai fürdőzés mindenhol tilos, tizennégy év alatti gyermek pedig nem vezethet vízi járműveket. Prohászka Richárd, a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányságának vezetője az InfoRádióban elmondta: bizonyos szakaszokon a megszokott folyásiránnyal szemben hömpölyög a víz, ami adott esetben nagyon meglepheti a gyakorlatlan úszókat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×