eur:
396.65
usd:
367.5
bux:
70226.54
2024. június 13. csütörtök Anett, Antal
Ungár Péter, az LMP képviselője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 17-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Zöld fordulatot sürget az LMP társelnöke

Szerinte Vitézy Dávid a zöld főpolgármester-jelölt.

Helyi és európai szinten egyaránt zöld fordulatra van szükség - jelentette ki Ungár Péter, az LMP társelnöke szombaton Budapesten.

Az ellenzéki politikus a XVIII. kerületben, a lőrinci piac előtt tartott - online is követhető - sajtótájékoztatóján azt mondta: egyre drágábbak és egyre rosszabb minőségűek az emberek asztalára kerülő élelmiszerek. Ennek okát abban látta, hogy az Európai Unió nem a valódi gazdákat, élelmiszertermelőket, hanem az agrárbárókat támogatja. Ahhoz, hogy ez megváltozzon, minél több zöld képviselőre van szükség az Európai Parlamentben - fűzte hozzá.

Azt hangoztatta, hogy "egyetlen zöld lista van a június 9-i választáson, az LMP-Magyarország Zöld Pártjáé". Ez igaz a XVIII. kerületre is, ahol egyetlen zöld alternatíva van: Banga Zoltán és csapata - fogalmazott az LMP társelnöke.

Kitért arra is, hogy a jelenlegi polgármestert olyan pártok támogatják, akik az EP-választáson azt hirdetik magukról, szociáldemokrata-zöld listán indulnak, de a kerületben az ipari tőke érdekében lakóterületeket tesznek tönkre, parkokat, zöld felületeket vesznek el.

Ungár Péter egyetlen zöld főpolgármester-jelöltként jellemezte Vitézy Dávidot. Aki zöld főpolgármester, az soha nem akar járatokat ritkítani - mondta, és felidézte Karácsony Gergely főpolgármester erre vonatkozó januári intézkedését, amely korábban ezt a városrészt is hátrányosan érintette. Vitézy Dávid nem a járatritkítás, hanem a járatsűrítés pártján áll - hangoztatta az LMP társelnöke.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.13. csütörtök, 18:00
Szalai Ádám
a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×