eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella
Nyitókép: Forrás: mtu.gov.hu

Hamarosan jönnek a csodakompok a Balatonra, de van egy kis bibi

Elkészültek és szállításra várnak a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) új kompjai és hajói, húsvétkor indul a hajózási szezon.

Elkészült Balatoni Hajózási Zrt. két új kompja és két új katamaránja. Veigl Gábor, a Bahart vezérigazgatója azt mondta, vízrebocsátásuk és üzempróbájuk is megtörtént már.

Jelenleg a komáromi hajógyárban lévő hajókat

akkor tudják majd a Balatonra szállítani, ha a Sió-csatorna vízállása is kellően megemelkedik, vagyis hajózható lesz.

A Bahart bízik abban, hogy hamarosan rendeződik a Balaton vízállása, ami február 21-én már elérte a 100 cm-es átlagállást. Erről az elsőként az Infostart számolt be.

Az egész évben közlekedő kompon a személy- és kerékpárszállítás árai nem változtak, az egyéb járművek átviteléért azonban 13-17 százalékkal többet kell fizetni, mint tavaly.

Február 17 óta a következő menetrend érvényes: Szántódrévből 7 és 18 óra között, Tihanyrévből 7:15 és 18:15 között, 60 percenként indulnak a kompok. A húsvétkor, április 8-án induló személyhajózás menetrendje minimálisan változni fog.

A Bahart a jövőben tervezi a szántódi és a tihanyi kompkikötők, valamint a fonyódi, a badacsonyi, a balatonlellei, a siófoki és a balatonfüredi kikötők fejlesztését is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Rossz hírt kaptak az ukránok, ettől félnek most leginkább - Háborús híreink vasárnap

Rossz hírt kaptak az ukránok, ettől félnek most leginkább - Háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy hiány van a Boeing által gyártott kereső berendezésekből, ezért akadályokba ütközik az a terv Japánban, hogy a Patriot légvédelmi rakéták gyártását ott felpörgessék, és ezzel a globális rakétagyártás fokozásához is hozzá tudjanak járulni a szigetországban, ez pedig rossz hír Ukrajna számára. Eközben az ukrán emberek még a katonai támadásoknál is jobban aggódnak amiatt, hogy az orosz támadások miatt kialakult áramválság közepette mi vár rájuk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 21. 14:53
×
×
×
×