eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
Tihany és a Tihanyi Bencés Apátság látképe napfelkeltekor 2020. május 16-án. Előtérben a Belső-tó, háttérben a Balaton.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Kitiltják az autókat a Balaton egyik ikonikus helyéről

Teljesen megújul a Visszhang-domb Tihanyban, de az autósok nem járnak jól.

155 millió forint vissza nem térítendő pályázati támogatásból folytatódik a Visszhang-domb turisztikai fejlesztése illetve felújítják a Csokonai- és a Dózsa György utca közötti lépcsőt. A munkálatok várhatóan csak a szezon után kezdődnek el – írja a Tihanyi Visszhang.

A forrást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán nyerte el az önkormányzat. A támogatás révén befejeződik a Visszhang-domb komplex turisztikai fejlesztése. Sétányokat alakítanak ki, díszburkolatokat fektetnek le, átfogó tereprendezést végeznek, kitisztítják a környező erdősávokat, megújítják a zöldfelületeket, új növényeket ültetnek és öntöző-hálózatot alakítanak ki. A dombon egységes információs táblákat helyeznek el és felújítják a Csokonai utca és a Dózsa György utca közti lépcsőt.

A képviselő-testület februárban dönt az engedélyezési és kivitelezési tervekről, utána indul a közbeszerzési eljárás. A munkálatok a szezon után kezdődnének, a tervek szerint 2024 tavaszára elkészül a beruházás.

"Fontos fejlesztésről van szó, hiszen a település legnépszerűbb turisztikai fogadóterülete ez. Ha elkészülünk a beruházással, akkor az Apátságtól, a Pisky sétányon át az Echo dombig egy látványos, igényes terület fogadja majd az ideérkezőket" – fogalmazott Tósoki Imre polgármester, aki hozzátette: a fejlesztés befejezése után az említett terület autómentes övezet lesz, ide gépkocsikkal már nem lehet majd behajtani.

A visszhang Tihany egyik legismertebb jelensége, ami a 18. század közepén felépített apátság északi oldalának köszönhetően, nap mint nap újabb látogatókat vonz. Amikor még nem volt annyi magas fa a Visszhang-domb környékén, akkor az itt állított echókőről elkiáltott szavak két másodperc alatt tették meg az oda-vissza közel 700 méteres távot, az apátság északi oldaláról visszaverődve.

Címlapról ajánljuk
Fáklyával állunk az alagút végén – új albummal készül Leslie Mándoki

"Fáklyával állunk az alagút végén" – új albummal készül Leslie Mándoki

Új albummal jelentkezik május 10-én a 30 éves Mandoki Soulmates. A lemez a digitális csalások és átverések korszakában a “visszatérés az analóghoz” életérzést hivatott bemutatni, az albumot ugyanis teljesen analóg módon vették fel és állították elő. A dalszövegek a kortárs világválságokat célozzák meg. Az InfoRádió a dalszerző-producer-énekest kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Fenekestül forgatja fel a munkahelyeket az AI - Hogyan lehet elkerülni a káoszt?

Fenekestül forgatja fel a munkahelyeket az AI - Hogyan lehet elkerülni a káoszt?

Sokan féltik a munkájukat, a pozíciójukat a mesterséges intelligenciától (MI), amely egyre jobb eredményeket ér el a vállalati hatékonyság támogatásában, a manuális munkafolyamatok kiváltásában, ami önmagában is feszültségeket gerjeszthet egy munkahelyen. Mindeközben a munkavállalók félelme az egyik legnagyobb kerékkötője is lehet az MI-projektek sikerének. "A mesterséges intelligenciára nem szabad úgy tekinteni, mint egy tőlünk függetlenül létező, romboló erőre. A mesterséges intelligenciát tulajdonképpen mi, emberek hoztuk létre és a mi feladatunk, hogy az érdekeink mentén kordában tartsuk" - véli Óváry-Papp Nóra, a Baker McKenzie vezető ügyvédje. Szerinte a mesterséges intelligencia egy számítástechnikai alapú munkaerő, amivel a munkavállalóknak együtt kell dolgozniuk és a cél az optimális feladatmegosztás az emberi és a gépi képességek mentén. Az AMI-megoldások bevezetésével egész napos konferencián foglalkozunk április 23-án, AI in Business rendezvényünkön. Regisztráció és részletek a rendezvényről itt!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×