eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Vendégek az Aqua-Palace barlangfürdőjében. A szeptembertől május 1-ig tartó téli strandszezonban folyamatosan nyitva tart és szolgáltatásaival fogadja hazai és külföldi vendégeit a hajdúszoboszlói Aqua-Palace fedett élményfürdő. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Oláh Tibor

Így mentenék meg a miskolctapolcai barlangfürdőt

A népszerű fürdőt október elején bezárták.

Közösen dolgoznak ki megoldást a rezsidíjak brutális drágulása miatt bezárt Barlangfürdő esetleges újranyitására és működtetésére Miskolc MJV Önkormányzatának, a Miskolc Holding Zrt. szakemberei és a miskolctapolcai turisztikai vállalkozások képviselői. Erről azon a hétfő esti megbeszélésen született megállapodás, amelyet Veres Pál Miskolc MJV polgármestere – a BOKIK közreműködésével – hívott össze a városháza közgyűlési termébe – írja közleményében a város polgármesteri hivatala.

A polgármester azért hívta egyeztetésre a miskolci turisztikai szektor meghatározó vállalkozásait, hogy párbeszéd útján, közösen keressenek megoldást a turisztikai ágazatot sújtó problémákra. A fórumot – a városvezető betegsége miatt – Szopkó Tibor, Miskolc MJV alpolgármestere vezette.

A vállalkozások jelezték, akár anyagi szerepvállalásra is készek a fürdő működtetésének érdekében.

A közös munka Szopkó Tibor vezetésével kedd délután folytatódik az első operatív tanácskozással, ezen a hétfői megállapodásnak megfelelően a város és a Miskolc Holding szakemberei mellett a turisztikai vállalkozások képviselői is aktívan részt vesznek– áll a közleményben.

Mint arról korábban az Infostart beszámolt, Miskolc költségvetése mintegy 40 milliárd forint. A városvezetés szerint ha csak a kötelező feladatokat ellátó szervezetek rezsiköltségeit veszik figyelembe, akkor már 2022-ben is 6,5 milliárd forintot kell kiadnia városnak (szemben a 2021-ben 2,5 milliárd forinttal), de 2023-ban már több mint 17,5 milliárd a költség. A nem kötelező feladatok esetében a kifizetendő számlák volumene: 2021-ben 300 millió, 2022-ben 930 millió, 2023-ban 2,4 milliárd forint.

Az Infostart írról is beszámolt, hogy a miskolci fürdők október eleji bezárásával összesen 110 ember kerül utcára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×