eur:
392.99
usd:
366.24
bux:
66624.44
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Kiderült, át kell-e állniuk fafűtésre egyes iskoláknak

Még nyáron kapták azt a feladatot a tankerületek, hogy mérjék fel, hol lehet gáz helyett fával vagy más módon fűteni az iskolákban.

Az iskolákhoz is eljutott kérésről hamar kiderült, hogy valós, ám a témáról az intézmények nem nagyon nyilatkoztak. Ám közeledik október 15-e, azaz mindjárt kezdődik a fűtési szezon. Ennek kapcsán az mfor.hu rákérdezett a Klebelsberg Központnál, lezajlott-e a felmérés, illetve mi lett az eredménye.

Válaszukban azt írták, hogy a háborús energiaválság mindenkit érint, így az iskolákat fenntartó tankerületi központok tájékozódás céljából valóban előzetes felméréseket végeztek az intézmények fűtési rendszereiről, és alternatív lehetőségek esetleges bekötéséről.

„A Klebelsberg Központhoz érkezett adatok alapján ugyan

számos intézmény képes átállni vagy integrálni alternatív fűtési rendszert, de egyelőre ezekre nincsen szükség.

A tankerületi fenntartású köznevelési intézmények fűtése szerződésekkel biztosított, és a fűtési szezon kezdetével mindenhol el is indul.”

Mindazonáltal a Belügyminisztérium folyamatosan figyelemmel kíséri a helyzetet.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ugrik az OTP részvénye

Ugrik az OTP részvénye

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×