INFORÁDIÓ
2022. november 29. kedd
Taksony

postás

szakszervezet

rezsitámogatás

Már a postások is rezsitámogatást akarnak

Már a postások is rezsitámogatást akarnak

Infostart / InfoRádió - Sipos Ildikó

Egyszeri, 100 ezer forintos rendkívüli rezsitámogatást kér dolgozói számára a Postások Szakszervezete, az FKF Zrt-hez hasonlóan. Ezt az érdekképviseleti szövetség elnöke közölte az InfoRádióval.

Tóth Zsuzsanna elmondta: folyamatosan kapcsolatban állnak a munkáltatóval, hogy mielőbb megkezdődhessenek a bértárgyalások. Előbb azonban meg akarják a várni a köztulajdonban álló, állami vállalatok konzultációs fórumát. Különösen fontos ugyanis, hogy tudják, milyen instrukciókat ad a tulajdonos a munkáltatóknak és a munkavállalóknak az egyszeri juttatásokkal kapcsolatban.

A postás szakszervezet vezetője elmondta azt is, hogy a három éves bérmegállapodásban már rögzítettek egy egyszeri, százezer forintos juttatást is, amit majd karácsony előtt kapnak meg a dolgozóik.

Ellenben ismerve a körülöttünk zajló eseményeket, a rezsiproblémákat és a reálbércsökkenését, újabb, egyszeri juttatást szeretnének. A már korábban kialkudott, százezer forint mellé még egyszer ennyit kérnek, ám ettől a munkáltató egyelőre elzárkózik.

Mint mondta, remélik, hogy az egyeztető fórum után változni fog a munkáltató álláspontja. Ezért nagy türelemmel és izgalommal várják az egyeztetést. A szakszervezeti vezető azonban a legfontosabbnak mégis azt nevezte, hogy a munkavállalóinknak megmaradjon a munkahelye.

Kapcsolódó hang

A postások is rezsitámogatást akarnak
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018