eur:
385.19
usd:
355.36
bux:
69385.18
2024. május 24. péntek Eliza, Eszter

Már a postások is rezsitámogatást akarnak

Egyszeri, 100 ezer forintos rendkívüli rezsitámogatást kér dolgozói számára a Postások Szakszervezete, az FKF Zrt-hez hasonlóan. Ezt az érdekképviseleti szövetség elnöke közölte az InfoRádióval.

Tóth Zsuzsanna elmondta: folyamatosan kapcsolatban állnak a munkáltatóval, hogy mielőbb megkezdődhessenek a bértárgyalások. Előbb azonban meg akarják a várni a köztulajdonban álló, állami vállalatok konzultációs fórumát. Különösen fontos ugyanis, hogy tudják, milyen instrukciókat ad a tulajdonos a munkáltatóknak és a munkavállalóknak az egyszeri juttatásokkal kapcsolatban.

A postás szakszervezet vezetője elmondta azt is, hogy a három éves bérmegállapodásban már rögzítettek egy egyszeri, százezer forintos juttatást is, amit majd karácsony előtt kapnak meg a dolgozóik.

Ellenben ismerve a körülöttünk zajló eseményeket, a rezsiproblémákat és a reálbércsökkenését, újabb, egyszeri juttatást szeretnének. A már korábban kialkudott, százezer forint mellé még egyszer ennyit kérnek, ám ettől a munkáltató egyelőre elzárkózik.

Mint mondta, remélik, hogy az egyeztető fórum után változni fog a munkáltató álláspontja. Ezért nagy türelemmel és izgalommal várják az egyeztetést. A szakszervezeti vezető azonban a legfontosabbnak mégis azt nevezte, hogy a munkavállalóinknak megmaradjon a munkahelye.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: a háborúba lépés előkészítő kommunikációja zajlik Nyugaton

A miniszterelnök, Fidesz-elnök péntek reggel hosszabb interjút adott a Kossuth rádiónak. Szerinte épp a hadsereg hiánya vezet háborúhoz, az önvédelmi képesség felépítése szükséges. Részletesen elmagyarázta, szerinte miért nem menne tovább Ukrajnánál az orosz hadsereg. A megoldás már két éve a "két szláv nép konfliktusának izolációja" volna. A politikának egyetlen mentsvára van szerinte: a nép.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 24. 10:12
×
×
×
×