eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella
Karácsony Gergely főpolgármester (b4), Kiss Ambrus (független) általános főpolgármester-helyettes (b3), Tüttő Kata (MSZP) városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes (b2), Bősz Anett humán területekért felelős főpolgármester-helyettes (b), Számadó Tamás főjegyző (j2) és Kerpel-Fronius Gábor (Momentum) okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettes (j) a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2022. szeptember 28-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Meghozta a döntést a hulladékszállításról a fővárosi közgyűlés

Támogatta, hogy a Mol és a Budapesti Közművek (BKM) közös céget hozzon létre a főváros és a központi régió hulladékszállítására.

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatási feladatokat érintő jogszabályi változások részeként, a 2023. július elsejétől hatályos koncessziós működési modellből eredő változások miatt szükséges elvi döntéseket egyhangúlag hozta meg a testület.

Az előterjesztés szerint a Mol megkereste a BKM-et, hogy közös vállalatot hozzanak létre. A gazdasági társaságnak 50-50 százalékos tulajdonosa lenne a BKM Nonprofit Zrt., és a Mol Nyrt. vagy a Mol Körforgásos Gazdaság Kft.

Korábban az akkor még csak tervezett döntés részleteiről itt írtunk:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×