eur:
389.13
usd:
361.78
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály
Hand of nurse with protective glove holding bottle with Covid-19 vaccine
Nyitókép: Grafissimo/Getty Images

Már a héten megérkezik az új Covid-vakcina Magyarországra

Az omikron variáns elleni oltóanyag csak azoknak adható, akik már kaptak legalább két védőoltást.

Magyarországra még a héten megérkezhet a Covid-19 elleni új kétkomponensű oltás – tudta meg a Népszava Takács Pétertől az egészségügyért felelős államtitkártól.

A lap internetes változata azt is megírja, hogy az új vakcina védelmet nyújt az eredeti vírus és az omikron BA.1-es mutációja ellen is, de csak megerősítő oltásra használható, tehát kizárólag olyanok kaphatják, akik korábban már legalább két védőoltást felvettek. Ennek az az oka, hogy kevesebb oltóanyagot tartalmaz, mint az elsődleges sorozat, ezért csak ez nem lenne elegendő a megfelelő védelem kiváltásához.

A lap úgy értesült, hogy az új vakcina beadása már a jövő héten elkezdődhet az oltópontokon. Valószínűleg először a kockázati csoportba tartozók kérhetik a kétkomponensű oltást. Az első szállítmányokkal még csak néhány százezer adag érkezik az országba. Nagyobb mennyiség januárra várható. A Pfizer és a Moderna által gyártott oltóanyagból is érkezik szállítmány az uniós közös beszerzés keretében.

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×