eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Járókelők hűsölnek egy párásítónál a harmadfokú hőségriadó alatt a Néprajzi Múzeumnál 2022. július 20-án. Ezen a napon életbe lépett az országos tisztifőorvos által július 23-án éjfélig elrendelt harmadfokú hőségriasztás. Az előrejelzés szerint többfelé 35 Celsius-fok feletti, helyenként akár 40 Celsius-fok közeli csúcsértékeket is mérhetnek és sok helyen még hajnalban is 20 fok felett alakul a hőmérséklet.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Újra életbe lépett a vörös kód

Hétfő estig tart a figyelmeztetés.

A Belügyminisztérium - figyelemmel az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárási előrejelzésére és az országos tisztifőorvos hőségriasztására - csütörtökön reggel 8 órától jövő hétfő este 8 óráig a regionális diszpécserszolgálatokon keresztül kiadta a vörös kód figyelmeztetést.

A vörös kódnak két fontos célja van: egyrészt felhívja a társadalom figyelmét a rendkívüli időjárási helyzetre, másrészt a speciális eljárásrend alatt a diszpécser jelzése alapján a szociális szektor minden intézményének ellátási formájától, ellátási területétől és férőhelyszámától függetlenül kötelező fogadnia az intézménybe érkező hajléktalant.

A tárca közlése szerint a speciális eljárásrend idején a hajléktalanellátásban elsődleges feladat az élet és az egészség védelme, megőrzése.

A Belügyminisztérium kéri, hogy aki az extrém időjárási körülmények miatt segítségre szoruló hajléktalan emberrel találkozik, hívja a regionális diszpécserszolgálatot, ahol a jelzés alapján azonnal tudnak intézkedni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×