eur:
394.3
usd:
370.31
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Pxhere

Hőség: még mindig van "hová"

Lényegre törő veszélyjelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Tovább fokozódik a hőség - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében.

Azt írták: a középhőmérséklet az ország döntő részén 27-28, főként a középső tájakon, illetve városi környezetben helyenként 29 Celsius-fok körül alakul.

Az előrejelzés szerint csütörtökön derült, napos idő várható, csapadék nélkül. A légmozgás általában gyenge vagy mérsékelt marad, de a Tiszántúlon időnként lehetnek élénk széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 33 és 39 fok között várható. Késő estére általában 20 és 27 fok közé mérséklődik a meleg.

A hőség veszélye miatt a meteorológiai szolgálat az egész országra figyelmeztetést adott ki. Ezek között Budapesten, továbbá Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Tolna és Veszprém megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

Az országos tisztifőorvos és az Országos Meteorológia Szolgálat hőség miatti figyelmeztetésének különböző kritériumai vannak. Ahogy az országos tisztifőorvos, úgy a meteorológiai szolgálat is három fokozatot rendelhet el, de utóbbi az egyes megyékre adja ki figyelmeztetését.

Az országos tisztifőorvos most szerdától szombat éjfélig rendelte el a legmagasabb fokozatot, a harmadfokú hőségriasztást.

Címlapról ajánljuk
Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Hankó Balázs megígérte, megvizsgálják, hogy az általa ismert fizetési adatok miért nem egyeznek az egyetemi dolgozók bérpapírjain szereplő számokkal. Gregor Anikó, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete ELTE Társadalomtudományi Karának szakszervezeti titkára az InfoRádióban elmondta: hasznos volt az újabb egyeztetés, két hét múlva pedig újra tárgyalni fognak.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×