eur:
389.33
usd:
362.74
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje (k), valamint a korábbi miniszterelnök-jelöltek: Karácsony Gergely (MSZP, Párbeszéd, LMP, j2), Dobrev Klára (j), Jakab Péter (b2, Jobbik) és Fekete-Győr András (b, Momentum) az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összeült a hat ellenzéki párt vezetője – erre jutottak

A közös kampány értékeléséről egyeztettek a választási vereség után.

Az ellenzéki pártok elnökei és társelnökei már a választás másnapján összeültek, hogy elkezdjék ezt a munkát, kiértékeljék az eredményeket, valamint hogy felvázolják az előttünk álló időszak főbb feladatait és hat párt további együttműködésének kereteit - derül ki a pártok közleményében.

Mint írják, a választásokat követően kötelességük levonni a tanulságokat, és mivel a hat ellenzéki párt közös listával, közös jelölő szervezetként indult a választáson, ezt a munkát is közösen kell elvégezniük.

"Mindent meg fogunk tenni, hogy hasonló helyzet többé ne fordulhasson elő" - teszik hozzá.

Az Egységben Magyarországért összefogás pártjai a közleményben arról is írnak, csalódottak, hogy nem sikerült leváltani a kormányt, de hálával tartoznak azoknak, akik tenni akartak egy jobb Magyarországért, és segítették őket, akár szavazattal, akár aktivistaként.

Korábban több ellenzéki pártvezető egyértelműen Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelöltet tette felelőssé a vereségért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×