eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) a háború miatt Ukrajnából Magyarországra menekülők számára kialakított segítségponton Beregsurányban 2022. március 3-án.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor: bajt láttam mindenhol

A magyar-ukrán határon tájékozódott a miniszterelnök.

Beregsurányból tudósított az M1 Híradó, amelynek stábja elkísérte Orbán Viktort a magyar-ukrán határon tett látogatására.

"Bajt láttam mindenhol. A bajba jutott emberek többsége, hátrahagyva, amije van, próbál menekülni a katonai és háborús fenyegetés elől. A magyarok egyszerűbb helyzetben vannak, mert van magyar nyelvtudásuk, kapcsolatuk, és némelyeknek már munkája is van" - mondta a miniszterelnök.

Szállás van, ellátás van és munkalehetőség is lesz az itt maradó menekülők számára - jelentette ki.

"Nekünk válságviselt minisztereink vannak", jegyezte meg, utalt a krími konfliktusra, a korábbi árvizek kezelésére, a déli határon az illegális migránások tömeges megjelenése miatt korábban kialakult helyzetek kezelésére. "A tapasztalat jól jön, baj esetén a legfontosabb a higgadtság és a nyugalom" - hangsúlyozta.

Mint mondta, a háborúra a megoldás kulcsa nem Magyarországon, hanem "odaát" van, mi csak segíteni tudunk nekik.

A határmenti polgármesterekkel is egyeztetett Orbán Viktor.

Mint mondta, már megkezdődött annak koordinálása, hogy akik itt maradnak, mert nem tudnak vagy nem akarnak visszamenni Ukrajnába, azoknak legyen munkájuk. "Felvettük a kapcsolatot a legnagyobb foglalkoztatókkal és a legnagyobb munkaerőközvetítőkkel. Ez egy munka alapú ország" - mondta a kormányfő, megjegyezve, hogy segítenek, hogy aki maradni akar, az saját egzisztenicát tudjon teremteni.

A videót a hirado.hu oldalon lehet megtekinteni.

Beregsurány, 2022. március 3.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök gyerekekkel beszélget a háború miatt Ukrajnából Magyarországra menekülők számára kialakított segítségponton Beregsurányban 2022. március 3-án.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök gyerekekkel beszélget a háború miatt Ukrajnából Magyarországra menekülők számára kialakított segítségponton Beregsurányban 2022. március 3-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×