eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Márki-Zay Péter az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje beszédet mond az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Márki-Zay Péter: a rezsicsökkentés jelenlegi formája néphülyítés

Az ellenzék miniszterelnökjelöltje egy lapinterjúban azt is elmagyarázta, miért gondolja így.

Interjút adott a Népszavának Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

"A rezsicsökkentés marad. A Fidesz-propaganda ezzel kapcsolatban is színtiszta hazugságokat zúdít az emberekre" - fogalmazott. Azt az állítását, mely szerint a rezsicsökkentés a jelenlegi formájában "néphülyítés", tartja, így magyarázva: "Amit a drágulásból nem fedez a lakossági tarifa, Orbánék kipótolják mindannyiunk adójából. Annak is, aki az 500 négyzetméteres villáját vagy az úszómedencéjét fűti a közpénzen csökkentett rezsivel. Egy százalék jól, 99 meg rosszul jár."

Hozzátette:

szó sincs arról, hogy a rezsicsökkentést, ezt a roppant népszerű politikai terméket bárki meg akarná változtatni.

"Csak szerintünk lehet jobban is csinálni. Úgy, hogy mi nem lopunk."

Szerinte ma egyébként sincs szó valódi rezsicsökkentésről, az adón keresztül a magyar emberekkel térítteti meg az oroszoknak euróban kifizetett világpiaci árat.

Szólt az euró bevezetésének törekvéséről is, és arról, hogy négy év alatt több százezer lakás korszerűsítését is támogatnák.

Paks 2-vel kapcsolatban azt mondta, igyekeznek kormányra kerülés esetén meghosszabbítani Paks 1 élettartamának idejét, az új blokkokkal kapcsolatos szerződéseket pedig felülvizsgálják, amint rálátnak, és ugyanez vár a Budapest-Belgrád vasútvonal szerződésére is.

Megújuló energiák terén a napenergia felé lépne, a szélkerekek ugyanis a dán 90 százalék helyett itt csak 20 százalékos hatékonyságúak, ám a kulcs úgyis az energia tárolása lenne.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×