eur:
393.48
usd:
368.78
bux:
65881.47
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Facebook/Márki-Zay Péter

Mégsem dőlt el, hogy Márki-Zay Péter lemond a saját frakcióról?

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje korábbi nyilatkozata alapján már "elengedte" a kérdést, legutóbb mégis azt mondta, a pártok meggondolhatják még magukat.

Noha korábban Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje "elengedte" a saját frakció ügyét a 2022-ben alakuló új Országgyűlésben, szerdai sajtótájékoztatóját követően körbevették az újságírók, akiknek úgy fogalmazott: reméli, hogy a pártok meggondolják magukat a kérdésben, amiből arra lehet következtetni, hogy a kérdés mégsem zárult még le.

"Nyilván mindaddig, ameddig a listát le nem adjuk, addig lehet dönteni, de ez a pártok döntése. Én a pártok felé egy kérést fogalmaztam meg, de a pártokra van bízva, hogy ezt megtartják-e" - idézik a tudósítások Márki-Zay Pétert.

Mint arról az Infostart is beszámolt, szerdán az ellenzéki összefogás a Fudan egyetem és az álláskeresési támogatás ügyében indított népszavazási kezdeményezésről tájékoztatta a sajtót, más ügyben azonban akkor nem lehetett kérdezni Márki-Zay Pétert, ám az esemény után erre mégis sor került - olvasható a Telex tudósításában.

Márki-Zay Péter az előválasztási győzelme után állt elő az ötlettel, hogy szeretne egy hetedik frakciót a konzervatívoknak, sőt, azóta már az is felmerült, hogy pártot is alapítana, illetve Gémesi György vagy Pálinkás József korábban alapított pártját "használná".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Nehezen érhettek el hozzánk a távoli befektetők: ez most alapjaiban megváltozhat

Nehezen érhettek el hozzánk a távoli befektetők: ez most alapjaiban megváltozhat

Április közepétől vásárolhatók meg annak a tőzsdén kereskedett befektetési alapnak (Exchange Traded Fund, ETF) a befektetési jegyei, amely a kelet-közép-európai régió hét országának legnagyobb forgalmú és kapitalizációjú részvényei közül maximum huszonötöt tartalmazhat. Az alapot kibocsátó OTP Alapkezelő szándékai szerint a termékkel azok a befektetők is hozzáférhetnek régiónk vállalati topligájához, akiknek nincs piaci ismerete ebben a térségben. Az OTP CETOP ETF érdekessége, hogy három partner, az OTP Alapkezelő, az OTP Global Markets, illetve a Budapesti Értéktőzsde közös projektjeként jött létre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×