eur:
389.04
usd:
358.87
bux:
68095.19
2024. május 30. csütörtök Janka, Zsanett
Bige László, a Nitrogénművek Zrt. elnök-vezérigazgatója beszédet mond a cég 140 milliárd forint értékű beruházásáról tartott tájékoztatón Pétfürdőn 2016. szeptember 22-én.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Jogerős – megszüntették Bige László házi őrizetét

Már nem áll kényszerintézkedés hatálya alatt a vesztegetéssel gyanúsított üzletember, jogerősen döntött a Nyíregyházi Törvényszék.

Bige László április 28-tól a Nyíregyházi Törvényszék jogerős döntése alapján semmilyen kényszerintézkedés hatálya alatt nem áll – közölte az üzletember tulajdonában álló Nitrogénművek Zrt.

Az ország egyik leggazdagabb emberét még decemberben vették őrizetbe. Az ügyészség 800 millió forintos vesztegetéssel gyanúsítja, miszerint éveken át arra adott utasítást, hogy nagy mennyiségben minősítsenek selejtesnek olyan termékeket, amelyek valójában jók voltak, de így csökkentett áron adták el azokat a kereskedőknek. A kereskedők aztán piaci vagy ahhoz közeli áron tudták értékesíteni a termékeket, a hasznon pedig osztoztak. Bige László tagadja, hogy törvénytelenséget követett volna el, szerinte az ügy hátterében az áll, hogy valakik tönkre akarják tenni és meg akarja szerezni a vállalkozásait.

December közepén a bíróság úgy döntött, az üzletember szabadlábon akadályozná a büntetőeljárást, attól viszont nem tartottak, hogy elrejtőzne vagy elszökne, ezért a vállalkozó csak engedéllyel, nyomkövetővel hagyhatja el a ingatlanát, de nem maradt őrizetben.

Március 11-én a jogi képviselője indítványozta a kényszerintézkedés megszüntetését, ezt a Nyíregyházi Járásbíróság elfogadta, és március 24-én megszüntette az intézkedést. Az ügyészség fellebbezett, a kényszerintézkedés határidejének meghosszabbítását kérte, de az indítványt a bíróság elutasította, majd a Nyíregyházi Törvényszék az ügyészi fellebbezéseket is elutasította.

A milliárdos ellen már folyik egy hasonló eljárás, tavaly a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség 135 millió forintos vesztegetéssel vádolta meg, és börtönbüntetés kért rá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.30. csütörtök, 18:00
Cseh Katalin
a Momentum elnökségi tagja és EP-képviselőjelöltje
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×