eur:
393.82
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Víruskutató: manapság ezeken már senki nem csodálkozik

Az élet számos területén hozott gyökeres változást az immáron egy éve velünk élő koronavírus.

Rusvai Miklós virológus szerint az emberek, egy évvel a pandémia kirobbanása után, jóval többet tudnak olyan fogalmakról, mint a vírusok, a fertőzés, vagy az immunitás, ami járványtudatosabbá is tette őket.

„Sokkal higiénikusabbak lettünk. Korábban nem mindenki mosott kezet amint hazaért, mára ez is megváltozott – fogalmazott a Hírado.hu-nak a szakember. – Emlékszem arra is, hogy 30 éve még futóbolondnak nevezték azokat, akik a ház körül, vagy egy parkban kocogtak. Manapság ezen már senki nem csodálkozik. Ugyanígy a járvány kirobbanása előtt megbámulták azokat a kerékpárosokat, akik maszkban tekertek, miközben mára a maszkviselés teljesen elfogadottá vált” – tette hozzá a virológus professzor, aki egy másik érdekességet is említett.

„A koronavírus-járvány miatt a jövőben sokkal több munkahely fogja alkalmazni a távmunkát. Ráadásul az is világossá vált, hogy egy nemzetközi konferenciát nemcsak úgy lehet megtartani, hogy elutazunk például Thaiföldre, hanem online is, ami így sokkal olcsóbb is és ugyanolyan hatékony lehet” – vélekedett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×