eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A Sinopharm kínai gyógyszergyártó cég koronavírus elleni vakcináját tartalmazó fiolát tart a kezében egy egészségügyi dolgozó a belgrádi vásárközpontból kialakított oltóközpontban 2021. január 19-én. Szerbiában megkezdték a lakosság tömeges oltását, amelynek során először az idős embereket, az egészségügyi dolgozókat, ezt követőn pedig a katonákat és a rendőröket oltják be.
Nyitókép: MTI/AP/Darko Vojinovic

Itt a bejelentés, kiderült, mennyi Sinopharm-vakcina érkezik

A szállítás négy szakaszban történik - közölte Szijjártó Péter.

Magyarország két és fél millió ember beoltását lehetővé tevő, ötmillió adag koronavírus elleni oltóanyagot vásárol a kínai Sinopharm vállalattól - közölte a külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán.

Szijjártó Péter a horvátországi Krkből bejelentkezve azt írta: amint véget ért a krki LNG-terminál megnyitó ünnepsége, telefonon egyeztetett Vang Ji kínai külügyminiszterrel a vakcina vásárlásáról.

Kiemelte: az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) engedélyének kiadása után ugyanis

megnyílt a lehetőség a kínai Sinopharm által gyártott oltóanyag megvásárlására, és a szerződést is sikerült aláírni a déli órákban.

A szállítás négy szakaszban, négy hónap alatt történik - ismertette a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter szerint ezzel lehetővé válik majd az oltás felgyorsítása, ami emberek ezreinek életét mentheti meg, és hamarabb oldhatják fel a korlátozásokat is.

A tárcavezető megjegyezte: nem az anyaországi magyarok lesznek az elsők, akik megkapják ezt az oltást, hiszen Szerbiában már több mint 300 ezer embert oltottak be vele, köztük sok magyart is a Vajdaságban.

Az operatív törzs pénteki tájékoztatóján beszélt arról Müller Cecília országos tisztifőorvos, hogy bővül az oltási paletta, mostantól a Pfizer, a Moderna, a Szputnyik V és az AstraZeneca vakcinák mellett a Sinopharmmal "is számolhatunk".

Orbán Viktor kormányfő pénteki rádióinterjújában mondta, hogy ő a kínai oltást kéri majd, abban bízik a legjobban.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×