eur:
393.83
usd:
365.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: pexels

Megvan, hogy melyik hatóság üldözi majd a hálapénzt

Egyelőre a tájékoztatás van a középpontban, márciustól lehet büntetni.

A parlament októberi döntésével 2021-től bűncselekménynek számít a hálapénz adása és elfogadása. Az ATV Híradójának megkeresésére a Belügyminisztérium azt közölte: a rendőrségnél a Nemzeti Védelmi Szolgálaton belüli szervezeti egység végzi a bűncselekmények felderítését.

Az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény vonatkozó rendelkezései 2021. március 1-jén lépnek hatályba, a hálapénzzel kapcsolatos új szabályok is csak ettől az időponttól alkalmazhatóak – tették hozzá, jelezve, hogy a mostani, egyfajta átmeneti időszakban a hatóságok az érintettek felvilágosítására és tájékoztatására, valamint a megelőzésre fordítják energiáikat.

A kormány december végén úgy döntött, hogy erre az évre közel 2 milliárd forintot ad az NVSZ-nek létszámfejlesztésre, valamint a 2020-2022 közötti időszakra szóló, az úgynevezett Nemzeti Korrupcióellenes Stratégia végrehajtására – írta a hvg.hu.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×