eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Vásárlási idősávról tájékoztató feliratot ragaszt ki egy eladó egy élelmiszerüzlet ajtajára Debrecenben 2020. november 24-én. A koronavírus-járvány lassítását és az idősek védelmét szolgáló intézkedés értelmében a kormány elfogadta az Idősek Tanácsa javaslatát, így ettől a naptól hétköznapokon a 9.00 óra és 11.00 óra közötti, hétvégén a 8.00 óra és 10.00 óra közötti időszakban vásárlási idősávot kapnak az idősek. Ebben az időintervallumban csak a 65 év felettiek léphetnek be az élelmiszerüzletekbe, a drogériákba és a gyógyszertárakba.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Azonnal felfüggeszti az idősek vásárlási idősávját a kormány

Az intézkedés szombaton lép életbe. Az idősek vásárlási sávjának felfüggesztését a hazai kereskedelmi szervezetek kezdeményezték az ünnepi időszakra jellemző zsúfoltság csökkentésére.

A kereskedelmi szervezetek és az Idősügyi Tanács javaslatára a kormány felfüggeszti az idősek vásárlási idősávját december 12. szombattól, ezzel segítve, hogy a karácsonyi bevásárlások idején ne legyen tumultus az üzletekben. A felfüggesztés ezzel ellentétes döntésig marad érvényben – az erről szóló kormányrendelet hamarosan olvasható a Magyar Közlönyben.

Szombattól időkorlátozás nélkül vásárolhat bárki az élelmiszerboltokban, a patikákban és drogériákban is.

Az idősek vásárlási sávjának felfüggesztését a hazai kereskedelmi szervezetek kezdeményezték az ünnepi időszakra jellemző zsúfoltság csökkentésére.

A javaslattal az Idősügyi Tanács is egyetértett, ezért a kormány úgy döntött, hogy felfüggeszti az idősek vásárlási idősávját.

Arra azonban felhívták a figyelmet, hogy vásárlás során továbbra is kötelező a maszk viselése! Az időseket arra kérik, hogy ha tehetik, akkor inkább kérjék hozzátartozójuk segítségét a bevásárláshoz, de ha személyesen mennek vásárolni, akkor kerüljék a zsúfolt üzleteket.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×