eur:
394.97
usd:
371.53
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszterjelölt a kinevezése előtti meghallgatásán az Országgyűlés népjóléti bizottságának ülésén az Országház Apponyi Albert-termében 2020. szeptember 18-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Novák Katalin: felfüggeszthetik a vásárlási idősávot

Az Idősek Tanácsa tagjaival egyeztetett Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter, a szervezet alelnöke.

Novák Katalin – megismerve az Idősek Tanácsának tapasztaltait – arról számolt be, hogy az érintettek egyfelől örülnek az idősáv adta lehetőségnek, ugyanakkor azt látják, hogy az ünnepek közeledtével egyre nagyobb a tumultus, és egyre nagyobb a feszültség is a különböző korosztályok között a védett idősáv miatt.

Ezért az Idősek Tanácsa tagjai azt javasolják, hogy legalább hét végére, de akár teljes egészében, a karácsonyi időszakra tekintettel, függesszék föl a védett, időseknek szóló vásárlási idősávnak a használatát. Novák Katalin azt is közölte, ezt fogja továbbítani a miniszterelnöknek.

Pénteken vagy szombaton jelenti be a kormány, hogy változtat-e az idősek vásárlási idősávján - válaszolta egy kérdésre a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón. Gulyás Gergely szerint mindenképpen hozni kell valamilyen döntést, mert gyakran alakul ki túlzsúfoltság a boltokban.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×