eur:
395.7
usd:
372.07
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: BKK

Jövő héten átadják az M3-as metró felújított szakaszát

Csütörtökön délután 5 órától lehet utazni a Kőbánya-Kispest és Nagyvárad tér közötti szakaszon

Az M3-as metró déli vonalszakaszán 2019 áprilisában kezdődtek el a vonalfelújítási munkák. Ahogy az északi szakasz rekonstrukciója idején, úgy az elmúlt másfél évben Dél-Pesten is zavartalanul zajlott le a metrópótlás.

A BKK és a BKV közleménye szerint az M3-as metró teljesen megújult Határ út, Pöttyös utca, Ecseri út és Népliget állomása letisztult és modern látványvilágot kapott, a megállók kényelmesebbek, biztonságosabbak és a LED-es megvilágításuknak köszönhetően nemcsak világosabbak, de energiatakarékosabbak is lettek. Ám nemcsak a metróvonal látható részeit érintette a rekonstrukció: a korszerű közösségi közlekedési szolgáltatás szempontjából még fontosabb, hogy a teljes vonali infrastruktúra megújult, az állomásokon kívüli terek, a vágányok, a vasúti, a biztonsági, a szellőzőberendezések, a gépészeti rendszer és az utastájékoztatási elemek is.

A déli szakasz korszerűsítése azonban nem fejeződik be:

a teljes körű akadálymentesítés megvalósításával folytatódnak a munkálatok,

hogy 2021 végére a megújult állomások mindenki számára elérhetők legyenek. A Határ út és Népliget állomáson már elkészültek a felvonóbeépítések és hamarosan az utazóközönség számára is elérhetővé válnak, a Pöttyös utca és az Ecseri út állomáson pedig jelenleg is tartanak az előkészítő munkálatok. A járványügyi helyzetben 2020 első felében országszerte rengeteg építkezés állt le, az M3-as metróvonal felújítása azonban – szigorú előírások betartásával – folyamatosan zajlott, hogy a Budapesten közlekedők mielőbb újra utazhassanak a vonal déli szakaszán.

Október 22-én, csütörtökön délutántól az M3-as metró újra a teljes vonalon, Újpest-központ és Kőbánya-Kispest között közlekedik. A középső szakaszon korábban lezárt állomásokon (Arany János utca, Ferenciek tere, Corvin-negyed és Semmelweis Klinikák) a metró a továbbiakban sem áll meg, ezek az állomások változatlanul a felszíni járatokkal, illetve a Népliget és a Kálvin tér között közlekedő M30-as állomáspótló busszal közelíthetők meg. A déli szakaszon megszokott, alternatív eljutási lehetőségeket biztosító buszjáratokkal továbbra is lehet utazni. Ezt követően az M3-as metróvonal középső szakaszán is elkezdődik a felújítás, hogy pontosan mikor és milyen mértékű korlátozások mellett, arról a BKK a későbbiekben ad információt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×