eur:
394.74
usd:
371.3
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Friss információk az iskolakezdésről

A Kormányinfón az új tanév elkezdéséről, valamint a gólyatáborok megrendezésének lehetőségéről is kérdezték Gulyás Gergelyt.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte, végleges tervként kezelik, hogy hagyományos módon kezdődik a 2020/21-es iskolai tanév, és nem digitális oktatással. Ezt csak akkor vizsgálják felül, ha esetleg a járványadatok indokolnák.

Ha újra ugyanaz a helyzet előáll, mint idén tavasszal, nem biztos, hogy ugyanazok az intézkedések lépnek majd életbe, hangsúlyozta Gulyás Gergely, rámutatva, hogy azóta jobb helyzetben van és felkészültebb az egészségügyi rendszer.

Szakértők szerint a második hullám novemberben indulhat be, ezért az iskolák valószínűleg készülnek az esetleges újabb digitális tanrendre. Az már korábban kiderült ugyanis, hogy ha a járványhelyzet indokolja, ezt ismét bevezethetik, de a remények szerint megoldható lesz, hogy ne országosan, hanem csak a betegség terjedésének függvényében, egyes régiókban, intézményekben.

Az augusztusi gólyatáborok kapcsán a miniszter elmondta: megtarthatók, amennyiben a létszámuk nem nagyobb 500 főnél. Ha nagyobb, akkor a nagy rendezvényekre, fesztiválokra, koncertekre vonatkozó június végi döntéstől függ a sorsuk.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×