INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 13. csütörtök
Ipoly

kormányinfó

gulyás gergely

tanév

oktatás

gólyatábor

Friss információk az iskolakezdésről

Friss információk az iskolakezdésről

Infostart

A Kormányinfón az új tanév elkezdéséről, valamint a gólyatáborok megrendezésének lehetőségéről is kérdezték Gulyás Gergelyt.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte, végleges tervként kezelik, hogy hagyományos módon kezdődik a 2020/21-es iskolai tanév, és nem digitális oktatással. Ezt csak akkor vizsgálják felül, ha esetleg a járványadatok indokolnák.

Ha újra ugyanaz a helyzet előáll, mint idén tavasszal, nem biztos, hogy ugyanazok az intézkedések lépnek majd életbe, hangsúlyozta Gulyás Gergely, rámutatva, hogy azóta jobb helyzetben van és felkészültebb az egészségügyi rendszer.

Szakértők szerint a második hullám novemberben indulhat be, ezért az iskolák valószínűleg készülnek az esetleges újabb digitális tanrendre. Az már korábban kiderült ugyanis, hogy ha a járványhelyzet indokolja, ezt ismét bevezethetik, de a remények szerint megoldható lesz, hogy ne országosan, hanem csak a betegség terjedésének függvényében, egyes régiókban, intézményekben.

Az augusztusi gólyatáborok kapcsán a miniszter elmondta: megtarthatók, amennyiben a létszámuk nem nagyobb 500 főnél. Ha nagyobb, akkor a nagy rendezvényekre, fesztiválokra, koncertekre vonatkozó június végi döntéstől függ a sorsuk.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018