eur:
389.54
usd:
361.84
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Idősotthont fertőtlenítenek a tüdőgyulladást okozó koronavírus terjedését megakadályozandó a görögországi Návplióban 2020. március 11-én. Március 12-én meghalt az első koronavírussal fertőzött beteg Görögországban, ahol jelenleg 99 fertőzöttet tartanak számon.
Nyitókép: MTI/EPA/ANA-MPA/Evanglosz Bugiotisz

Újabb idősek otthonába tört be a koronavírus

A dunakeszi otthon egyik lakója nemrég kórházban járt, de nem tudni, onnan hozta-e a fertőzést.

Miközben egy ország aggódik a Pesti úti fővárosi idősek otthona 204 koronavírusos lakójáért, illetve több más intézmény időseiért, akiket akár már el is érhetett a járvány, konkrét hír érkezett a dunakeszi bentlakásos idősotthonból:

koronavírust azonosítottak egy lakónál.

A magánintézményben krónikus pszichiátriai betegségben (Alzheimer kór, sclerosis multiplex stb.) szenvedők élnek.

Gyöngyösi Sándor, az otthon vezetője a 444-nek elmondta, az érintett fertőzött tünetmentes, elkülönítetten él az intézményben. A gyorsteszt mutatta ki nála a koronavírust, most még egy eredményre várnak, ha szükségesnek bizonyul, akkor folytatják a többi lakó tesztelését.

Dióssi Csaba polgármester még azt is elárulta, az érintett nemrég kórházban járt, onnan tért vissza, de azt nem lehet kijelenteni, hogy onnan hozta haza a koronavírust.

Korábban Nagymágocson találtak 8 idős fertőzöttet, majd Érden helyezték járványügyi megfigyelés alá a Szent József Otthont, ezt követően jött a Pesti úti tragédia, majd a borsodnádasdi és a fővárosi Rózsa utcai eset. És van már öt fertőzött a zuglói Olajág Otthonban is.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×