eur:
392.95
usd:
365.77
bux:
66585.98
2024. április 26. péntek Ervin
Vona Gábor, a Jobbik elnöke sajtótájékoztatót tart a párt választási eredményváró rendezvényén a budapesti Aquincum Hotelben 2018. április 8-án. Vona Gábor lemond elnöki tisztségéről.
Nyitókép: Kovács Tamás

Vona Gábor: számomra már bármelyik párt keretei szűkösek

Hivatalosan is kilépett a Jobbikból Vona Gábor, a párt korábbi elnöke. Döntését a Jobbik tiszteletben tartja. Vona Gábor az InfoRádiónak elmondta, hogy továbbra is részt vesz a közéletben, és sikert kívánt egykori pártjának.

Vona Gábor azt mondta, már korábban megérett benne a gondolat, hogy távozik a Jobbikból.

„Idén tavasszal éreztem azt, hogy a blogom és az alapítványomon keresztül folytatott közéleti aktivitásom, valamint a megőrzött párttagságom már nem nagyon fér össze.

Olyan témákkal foglalkozom, olyan témákat vetek fel, amelyek túlnőnek a pártpolitikai kereteken.

Egy szimbolikusan megtartott párttagságot sem szerencsés megőrizni, ha az ember hitelesen és hatékonyan szeretné ezeket az ügyeket képviselni” - fejtette ki a Jobbik korábbi elnöke az InfoRádiónak.

Hozzátette: már tavasszal jelezte ezt Sneider Tamásnak, a párt mostani elnökének, akivel abban maradtak, hogy célszerű megvárni az EP- és az önkormányzati választásokat. Mivel ezek lezajlottak, az önkormányzati választás utáni kedden

elküldte levélben a kilépési szándékot, amit a párt tudomásul vett.

Vona Gábor vlogot üzemeltet és a Második Reformkor Alapítvány vezetőjeként tevékenykedik, de a kettő összefügg. A vlog egy felület, ahol megjelennek a gondolatok, míg a szervezetben próbálja meg összegyűjteni ezeket a gondolatokat, és megszólítani, megtalálni azokat, akik hasonlóképpen gondolkodnak az ország jövőjéről, vagy hajlandóak erről értelmes vitát folytatni – fejtette ki.

Hangsúlyozta, hogy nem gondolkodik pártpolitikában.

„Számomra a pártpolitika nem az a keret, amelyben meg tudom fogalmazni az országgal kapcsolatos gondolataimat,

ki tudom fejteni az aktivitásomat” - mondta.

Mint hozzátette: azoknak az embereknek a gondolkodását szeretné alakítani, befolyásolni, velük együtt tenni, akik pártok felett próbálnak valamit tenni Magyarországért, a második reformkorért.

„Ez egy olyan, a pártok feletti gondolkodást felölelő cél, amely túl tud lépni az elmúlt évtizedeket megmérgező, tönkretevő hideg polgárháborús gondolkodáson, a törzsi logikán” - vélekedett. Vona Gábor szerint Magyarországon a pártpolitikát olyan kétosztatúság jellemzi, amelyben az Orbán Viktort szeretők és gyűlölők sorakoznak fel. Ezzel szemben az általa felvetett kérdések nem helyezhetők bele ebbe a koordinátarendszerbe.

Vona Gábor jelezte, hogy sok sikert kíván Jobbiknak, de számára nemcsak a Jobbik, hanem bármelyik párt keretei szűkösek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×