INFORÁDIÓ
2021. szeptember 28. kedd
Vencel

önkormányzati választás

lackner csaba

kispest

mszp

Újabb hangfelvételek: önkormányzati pénzek visszaosztásáról beszél egy kispesti MSZP-s

Újabb hangfelvételek: önkormányzati pénzek visszaosztásáról beszél egy kispesti MSZP-s

Infostart

A Magyar Nemzet és a HírTV birtokába jutott képi és hangfelvételen állítólag Lackner Csaba látható, amint fehér port tartalmazó zacskót lóbál, annak tartalmát pedig később egy tányéron kezdi el kiporciózni bankkártyája segítségével. Lackner Csaba szerint "erősen manipulált, és összevágott fércmunka" a felvétel.

A magyarnemzet.hu hírportálon közzétett cikk szerint a szocialista politikus a többi között olyan állításokat fogalmaz meg, hogy

"aki az önkormányzati politikában nem keres évi százmillió forintot, az hülye.

És az is igaz, hogy aki jól csinálja, az igazából nem a büdzséből veszi el, hanem olyan emberekkel köt szerződést, meg olyan eladások vannak, ahonnan a külső vállalkozóktól jön vissza."

A videofelvételen az is látható, ahogy Lackner Csaba egy "kólának" nevezett fehér port tartalmazó zacskót tart egy ventilátor elé, majd a zacskó tartalmát később egy tányéron kezdi el kiporciózni bankkártyája segítségével.

Azt írták: a politikus "meglepő állításokat" tesz képviselőtársáról, Kránitz Krisztiánról (MSZP-DK-EGYÜTT-PM) is. Arról beszél, hogy

tavaly a kerületben felvettek 1,2 milliárd forintnyi hitelt, úgy, hogy 2017-ről volt majdnem 800 millió forint tartalékuk. Ez mind a "Krinyón" (Kránitz Krisztiánon) keresztül ment, "senki nem sajnálta tőle"

- hangzik el a felvételen Kránitz Krisztiánról, akinek vagyonát 200-250 millió forintra taksálta Lackner Csaba.

A Magyar Nemzet az általa megszerzett dokumentumok alapján azt írta, a szocialista politikus az eltitkolt pénzből egyebek mellett egy nyaralót vásárolt Spanyolországban. Kitértek arra, hogy Lackner Csaba a saját vagyoni helyzetét is elemzi a felvételeken.

"Ahhoz, hogy például én azt a pénzt, amit megkeresek most havonta, ahhoz nekem legalább 8-9 vagy kb. 10 40-50 négyzetméteres újépítésű ingatlanomnak kellene lenni, hogy a kiadásokból azt a havi bevételt tudjam fedezni. Azért mondjuk 8-9-10 lakás azért az nem kevés, akárhogy is nézzük, akár 300-400 millió forintra is rúghat, nem? Ahhoz, hogy te mondjuk egy másfél millió forintot mindenfajta munka nélkül beszedjél" - idézték a politikust.

A hangfelvételeken szó esik Gajda Péter (MSZP) polgármester vagyonosodásáról is, Lackner Csaba azt állítja, ő

"szintén jól keresett a külső vállalkozóktól visszacsorgatott pénzekből".

A felvételen elhangzik az is, hogy Lackner Csaba a mostani választáson a XIX. kerület 7. számú választókerületében indul. Támogatói között van az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Momentum is. Lackner Csaba jelenleg a kerület várospolitikai és városüzemeltetési bizottságának elnöke, ő vezeti a Közpark Nonprofit Kft. felügyelőbizottságát is.

A Hír TV tudósítása szerint Lackner Csaba és Kránitz Krisztián is a kerületvezető "bizalmasa", együtt járnak síelni és heti rendszerességgel focizni. A kispesti szocialisták is közös baloldali jelöltként indulnak a közelgő önkormányzati választáson. Gajda Péter XIX. kerületi polgármester a Karácsony Gergely vezette ellenzéki tömörülés jelöltje.

Lackner Csaba korábban az Indexnek azt mondta, a felvételekről tőlük hallott először, és nem emlékszik arra, hogy ilyeneket mondott volna, vagy arra, hogy kokainozott volna. Később egy Facebook-bejegyzésben nem tagadja, hogy ő lenne látható és hallható a felvételeken, de azt írta, hogy manipulációról és összevágott fércmunkáról van szó, ami nem tükrözi a valóságot. Azt állította, hogy a korrupció minden formáját elítéli, Kispesten sosem volt tudomása ilyen ügyről. Mindez szerinte a Fidesz lejáratókampánya, amely most őt is elérte. Később törölte a Facebookról ezt a posztot.

Karácsony Gergely a HírTV-nek nyilatkozva kiállt Gajda Péter kispesti polgármestere mellett, és megkérdőjelezte, hogy a felvételen Lackner Csaba hallható, miközben a a Fidesz kispesti frakcióvezetője egyértelműen beazonosította a szocialista politikust.

Nyitókép: pixabay
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018